Daň.evidence-kopie faktur

• (neregistrovaný)

14. 7. 2010 16:35

Dobrý den,mám dotaz. Musím mít papírovou kopii každé vydané faktury? vyžaduje to zákon a popřípadě který? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 7. 2010 18:16

misulak (neregistrovaný)

Re: daň.evidence-kopie faktur
      Dobrý den, Líbo,

tak nevím, jestli jsem Vás pochopila správně, ale když vystavuji fakturu, tak si taky jeden výtisk založím a třeba i s podkladama a přílohama pro tu fakturaci (tedy s tím, co mi klient pošle, aby se fakturovalo) pro svoji evidenci do šanonu. A pak třeba na konci čtvrtletí nebo u malé firmičky na konci roku si ještě vytisknu seznam vystavených faktur, kde je vidět i jak je to s jejich úhradou, takhle mi to schválil i finanční úřad a daňový poradce.

Jestli teda myslíte zrovna tohle, ale snad se ozve ještě někdo s jiným lepším nápadem... :)

Míša.

• 14. 7. 2010 18:23

Líba (neregistrovaný)

Děkuji moc. Jde o to, zda si ty faktury musím vytisknout pro svojí potřebu a založit. Nebo to stačí, abych to měla elektronicky někde u sebe v počítači. Kdyby přišel fú na kontrolu, tak mu asi musím předložit všechny faktury, které jsem vystavila, že ? takže asi je to nutné. Nebo by to asi mělo jít vždy vytisknout, pokud by kontrola přišla.

• 14. 7. 2010 20:19

taky Líba (neregistrovaný)

Až vám vyhoří počítač a zjistíte, že poslední použitelná záloha je několik měsíců stará, budete tisknout jako divá. Ale možná budete jenom častěji zálohovat. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).