Re: daň.zvýhodnění-jak opravit?
Každopádně srazit to jedno dítě, které žilo u starší dcery. Nesplnil ohlašovací povinnost, že s ním nesdílí společnou domácnost. Pokud je to i součástí soudního rozhodnutí, nejede přes to vlak. Srazit v nejbližším termínu, nelze domlouvat splátky. FÚ bude brát jako přeplatek a vyměří penále.
Pokud to finančnímu úřadu dorovnám jako zaměstnavatel najednou, tak ani pak nemohu domluvit splátky se zaměstnancem?On má ještě navíc nepřednostní exekuce.Takže nevím jak to prokombinovat.
To tedy nevím jak by jste to účtovala. Já osobně bych nejdříve dosrážela daň - to je pohledávka přednostní a pak bych pokračovala na té nepřednostní. Udělal chybu, že nesplnil ohlašovací povinnost.
Co, když to za něho zaměstnavatel zaplatí a něco se stane a nebudete mít z čeho srazit, zaplatíte ze svého ? To bych neriskovala.
Já bych to taky tak nejradši udělala, ale za 5 měsíců to udělá částku 4835,-Kč, což s ohledem na životní minimum a částkou na výživné syna nejsem schopna stáhnout z jedné cca 11 000,- čisté mzdy. Kdybych to brala jako výpočet přednostní exekuce, tak jsem schopna mu stáhnout částku cca 2000,-Kč. Prosím poradíte ještě?Děkuji za trpělivost
Asi blbá otázka, ale v potaz musím brát i toho syna a normativní náklady na bydlení, že? A i výživné co se týče manželky pokud nejsou spolu rozvedeni,že? Prosím poradíte, kde najdu výpočtovou základnu-ŽM+norm.náklady pro r. 2010? Vím, že v r.2009 to bylo 6930,- (ŽM:3126,- a norm.náklady:3804,-)
Vím, že má výživné vůči synovi, kterého má v péči, dceři má posílat 500,- měsíčně (tu v péči nemá), ale nevím jestli má vyž.povinnost i vůči manželce, když nesdílí společnou domácnost. Rozvedení ještě nejsou. Nějak se do toho zamotávám. Můžete mi, prosím pomoct s výpočtem? Čistého má 10 914,-, tzn. 10 914 - 5148,67-1287,17-1287,17=3 190,99 - 1/3=1 064,- Je to tak správně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 7. 2010 9:53
Zaměstnanec po 5? měsíců uplatňoval neoprávněně daň. zvýhodnění, od ledna bydlel odděleně od manželky (jsou v rozvodovém řízení) a uplatňoval zvýhodnění na 2 děti, ale jedno z nich žilo v domácnosti jejich starší dcery už od 28.12.2009, druhé u něj.Nesdíleli s manželkou spol.domácnost a on soudně dostal dítě do péče od května (rozhodnutí obdržel v červnu), druhé zůstalo u dcery. Musím se držet při strhávání neoprávn.daň.zvýhodnění živ.minima (3 126,-Kč)+částku na výživné 1 dítěte (tu částku přesně nevím) nebo se s ním můžu domluvit na splátkách bez ohledu na ŽM+výživné? Má nárok na daň.zvýhodnění za prosinec 2009?