Výplata v cizí měně - kurz

• (neregistrovaný)

15. 7. 2010 20:53

prosím o radu - jakým kurzem přepočítat výplatu v cizí měně, pokud nenakupuji za tímto účelem - mám v této měně konto. Dík za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 7. 2010 10:15

v.e.n.d.y.

Re: výplata v cizí měně - kurz
      Váš dotaz je nejasný - o jakou výplatu jde? O mzdu? Poud máte konto v cizí měně, záleží, za jaký kurs směníte českou měnu. Ale na to se asi neptáte, upřesněte dotaz.

• 16. 7. 2010 17:05

hanče (neregistrovaný)

Jedná se o výplatu mzdy v eurech.U banky mám vedený účet v euro (platby ze zahraničí),takže nemusím nakupovat. Myslím si, že pro účetnctví se použije kurz platný v den výplaty mzdy. Ale nemám žádnou zkušenost (jsem čerstvý absolvent). Předem dík za radu.

• 16. 7. 2010 19:06

v.e.n.d.y.

Takže Vám chodí ze zahraničí mzda na Váš soukromý účet v EUR? Pak nechápu, proč mluvíte o svém účetnictví? Jste zaměstnanec a přepočet do účetnictví snad nepotřebujete? Nebo říkáte MZDA něčemu, co mzdou není?
      No a nebo kromě zaměstnání v cizině ještě podnikáte, ale tam by zase Vaše mzda v eur neměla vstupovat. Jinak všeobecně - účetní jednotka si ve vnitřní směrnici musí stanovit, jaký kurz bude pro přepočty svých financí, pohledávek a závazků používat (denní, týdenní, měsíční, čtvrtletní, roční kurs ČNB) a tím se pak řídit.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).