Re: výplata v cizí měně - kurz
Jedná se o výplatu mzdy v eurech.U banky mám vedený účet v euro (platby ze zahraničí),takže nemusím nakupovat. Myslím si, že pro účetnctví se použije kurz platný v den výplaty mzdy. Ale nemám žádnou zkušenost (jsem čerstvý absolvent). Předem dík za radu.
Re: výplata v cizí měně - kurz
Takže Vám chodí ze zahraničí mzda na Váš soukromý účet v EUR? Pak nechápu, proč mluvíte o svém účetnictví? Jste zaměstnanec a přepočet do účetnictví snad nepotřebujete? Nebo říkáte MZDA něčemu, co mzdou není?
No a nebo kromě zaměstnání v cizině ještě podnikáte, ale tam by zase Vaše mzda v eur neměla vstupovat. Jinak všeobecně - účetní jednotka si ve vnitřní směrnici musí stanovit, jaký kurz bude pro přepočty svých financí, pohledávek a závazků používat (denní, týdenní, měsíční, čtvrtletní, roční kurs ČNB) a tím se pak řídit.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 7. 2010 20:53
prosím o radu - jakým kurzem přepočítat výplatu v cizí měně, pokud nenakupuji za tímto účelem - mám v této měně konto. Dík za odpověď.