Doklad z EU včetně DPH, samovyměření?

• (neregistrovaný)

16. 7. 2010 0:00

Prosím Vás, jsme plátci DPH, doklad z Polska vystaven s jejich DPH, nechtějí nám vystavit bez DPH.... dočetla jsem se zde, že pokud to tak je, tak nebudu nic uplatňovat a odvádět, jen přepočtu částku na Kč včetně jejich DPH a dám do nákladů, DPH nic - tedy přiznání. Je to tak správně nebo provést samovyměření "+,-". Někdo provádí samovyměření, druhý nic, jak tedy. Ptala jsem se na FÚ, mám novou mladinkou paní a ta si nevěděla rady, kdo tedy? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 7. 2010 6:34

Jana N. (neregistrovaný)

Re: Doklad z EU včetně DPH, samovyměření
      pokud se jedná o pořízení zboží, tak bych samovyměření udělala, klasicky ř .3 a 44
      v případě nákupu PHM, ubytování ....s jejich dph, dá celé do
      nákladů včetně jejich daně a v našem příznání nikam

• 16. 7. 2010 7:49

Maxx (neregistrovaný)

Pokud to je včetně jejich DPH, nedělala bych samovyměření ani u nákupu zboží. Nevidím rozdíl v nákupu PHM a zboží. Samovyměření je u dodávek, které jsou bez DPH. A to není tento případ.

• 16. 7. 2010 8:30

Jana N. (neregistrovaný)

nevím, ale domnívám se, že zboží, služby, které mají "místo plnění" tam, nedovezeme sem jsou s jejich daní automaticky
      a ty bych pak ve svém přiznání nepřidaňovala podruhé,
      u zboží jsem si myslela ,že přejde hranice do ČR, musíme doplnit údaje dle § 35 -tedy i dph, protože došlo k pořízení zboží dle § 16. ale možná se pletu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).