Platba kreditní kartou - zaúčtování

• (neregistrovaný)

18. 7. 2010 11:31

Dobrý den, nákup PHM jsem zaplatil kreditní kartou, mám doklad o platbě a zároveň také i ústřižek z platby kreditkou. Účtuji v programu POHODA, vedu účetnictví. Prosím o radu, jak platbu kreditkou zaúčtuji. Předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 7. 2010 13:26

v.e.n.d.y.

Re: Platba kreditní kartou - zaúčtování
      Paragon o nákupu PHM zaúčtujete interním dokladem na 501/3xx (pohledávka za společníkem 355, za zaměstnancem 335) a uplatníte případně i DPH. Na základě bankovního výpisu, na kterém bude odečtena platba, zaúčtujete 3xx/221.

• 19. 7. 2010 10:18

mon (neregistrovaný)

Také mám POHODU, ale dělám to jinak-když mi zaměstnanec donese lístek na PHM-platil ji kreditkou,ze svého účtu nikoli z firemního-zadám pouze do pokladny na 501xxx/211 částku i s dph a rovnou mu tím proplatím lístek,nic víc nedělám

• 19. 7. 2010 10:32

v.e.n.d.y.

Ano, to souhlasím, pokud platí kartou ze svého osobního účtu, pak je to jako platba v hotovosti....ale odpovídala jsem na případ platby kartou z firemního účtu. Měli jsme 20 platebních karet mezi zaměstnanci a jiná varianta, než účtovat přes pohledávky za zaměstnanci by byla nepřehledná, ztráceli paragony a podobně, pak nezbylo, než to po nich chtít zaplatit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).