Re: Odstoupení od smlouvy - závada na vo
Asi to bez právníka z Vaší strany nepůjde.
Přiznám se, že neznám žádnou zákonnou normu, která by Vám umožňovala v tomto případě bez udání důvodu vrátit automobil do 14 dnů prodejci.
asi tušíte sám, že jste se dopustil celé řady chyb, které se v této branži (prodej ojetých automobilů) nevyplácí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 7. 2010 12:20
Dobrý den.
Na konci května jsem zakoupil vůz - cena uhrazena v hotovosti (na pokladní příjmový doklad), nicméně jsem neobdržel od prodejce smlouvu kterou jsem požadoval a prodejce slíbil její následné zaslání. Nepředání smlouvy (na které jsem trval) na místě zdůvodňoval pozdní noční hodinou, aby nerušil děti doma. Hned druhý den za světla (prodej se uskutečnil v noci - na prodejce jsem dlouho čekal - nedodržel domluvený čas schůzky) jsem zjistil nedostatky na vozidle a prodejce promptně kontaktoval s tím, že chci vozidlo vrátit (bez udání důvodu do 14ti denní lhůty), na toto jsem zároveň prodejce upozornil písemně. Prodejce mne vypoklonkoval s tím, že není možné vůz vrátit, a že to mohu dát klidně k soudu, že ho to nezajímá, s tím, že pokud soud vyhraji, že mi může peníze vrátit až on bude chtít. Na mnou zaslaný dopis (ve kterém jsem též upozornil, že jsem neobdržel smlouvu na jejímž zaslání jsme se domluvili) reagoval prodejcův právník tak, že byla uzavřena smlouva ústní, a že jsem obdržel řádnou fakturu, kterou jsem ve skutečnosti nepodepsal ani neobdržel, a že tudíž nechápe proč já uvádím nějakou lhůtu na vrácení zboží, když byly všechny podmínky prodeje splněny a odkazuje mne na to, abych si v daném autobazaru vyzvedl technický průkaz a ostatní doklady od vozidla. Dále právník v dopise uváděl holé nesmysly typu jako, že jsem nechtěl kupní smlouvu na vozidlo - přičemž mám svědka (který se mnou pro vozidlo byl), že jsem tuto požadoval a jiné. Prosím o informaci jakým způsobem mám dále nejlépe postupovat, vůz jsem zakoupil jako fyzická osoba a nyní mi tento stojí před domem aniž bych ho používal, neboť chci odstoupit od smlouvy a vrátit peníze, které jsem za tento zaplatil. Je nějaká šance jak od takto nesolidního prodejce obdržet zpět kupní cenu a jak mám v tomto případě postupovat?
Předem mnohokrát děkuji za informaci.