Chybné DPH na dokladě

• (neregistrovaný)

18. 7. 2010 17:15

mám přijatý doklad na čásku s DPH 2.537,- Kč, ale DPH 20% je vyčísleno 507,- Kč, tzn. jako by těch 2.537,- bylo jako základ DPH. My jsme vypláceli z pokladny částku 2.537,-. Když zaúčtuji 422,90 DPH a na dokladě je chybně 507,- nebude to vadit? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 7. 2010 18:09

Jana N. (neregistrovaný)

Re: chybné DPH na dokladě
      doklad musíte vrátit k opravě. na dokladu musí být správně vyčísleno dph, aby jedna strana stejnou částku odvedla a druhá stejně odpočetla.
      Vy byste podle dokladu, který jste obdrželi nárokovat nesprávnou
      výši dph.

• 18. 7. 2010 21:19

set (neregistrovaný)

a pokud bych nesehnala opravený doklad, tak mám uplatnit chybnou daň na dokladě? děkuji

• 18. 7. 2010 21:32

alen1 (neregistrovaný)

Pokud jste dostala - přijala daňový doklad a je na něm vyčíslena chybná daň, odpočítáte, tak, jak plátce chybně vystavil. Odpovědnost za správnost vystavené daně má plátce, který doklad vystavil. Klidně to tak odpočítejte.
      Je spíše "dobrým zvykem" na chybu obchodního partnera upozornit.
      Jiná situace ale nastane, pokud jste obdržela zjednodušený daňový doklad. Pak za správnost odpočtu ( a tedy i výpočtu) odpovídá příjemce.

• 19. 7. 2010 6:49

Jana N. (neregistrovaný)

Pokud o chybě vím, myslím , že je normální protistranu upozornit a mít oba v pořádku, stejně tak jsem ráda, když
      někdo upozorní a nechá mě opravit DD než dojde k odvodu v přiznání a zbytečným dodatečným opravám na obou stranách,

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).