Re: náhrada mzdy - kooperativa
Jestli je to pracovní poměr, tak není možné pracovat "dle potřeb zaměstnavatele". Musí mít nějaký úvazek a tento úvazek pak musí být v určitém období naplněn a musí mít také předem rozplánované směny (zaměstnavatel je zkrátka povinen přidělovat mu práci podle jeho úvazku a pokud by práci neměl, musí mu hradit náhradu mzdy). Dle potřeb zaměstnavatele může pracovat jen na dohodu o pracovaní činnosti, ale o tu asi nepůjde, když odpracuje každý měsíc asi 100 h. Ale i u DOPČ musí být pro účely případné nemoci rozplánované směny.
Pro náhradu za nemoc jste tedy postupovali tak, jako by měl naplánované směny od pondělí do pátku po 8 hodinách. Takže toto období je jasné. Podle jeho úvazku udělejte plán směn na další období a podle toho, kolik celkem hodin nemocí zameškal, budete pak počítat náhradu za pracovní úraz.
Ano máte pravdu jedná se o pracovní smlouvu.
takže pokud to chápu dobře... za nemoc měl v březnu zaplaceno 56 hodin takže naplánuji směny za březen tzn.44 hodin. a za duben naplánuji směny ve výši 100 hodin. takže po dobu nemoci zameškal 200 hodin.
náhrada mzdy bude 200 hodin * 75,47 = 15094,- Kč, sociálka a firma mu,ale vyplatila celkem na nemocenské 16505
není to divné že za neschopenku má více než jsem vypočítala náhradu. kolik mu tedy kooperativa doplatí.. omlouvám se ale je to můj první úraz který řeším a jsem v tom nějaká zamotaná
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 7. 2010 10:40
Dobrý den potřebovala bych nutně poradit vůbec si nevím rady. našemu zaměstnanci se dne 2.3.2010 stal pracovní úraz. do práce nastoupil až 3.5.2010. tzn zameškáno 42 pracovních dnů.
naše firma mu vyplatila nemocenskou ve výši 4.227,- a sociálka 12.278,- Kč. průměrný hrubý výdělek za pracovní den má 140,43 Kč a průměrný výdělek za zmeškané pracovní dny dočasné prac. neschopnosti má 75,47 Kč.
jak mám vypočítat průměrný výdělek na tiskopise náhrada ztráty na výdělku po dobu PN pro kooperativu v bodě 7, když má ve smlouvě uvedeno „dle potřeb zaměstnavatele“ za měsíc má v průměru proplaceno cca 100 hodin.
neschopenku jsme mu proplatili jako ostatním zaměstnancům tzn. 3 dny nic a pak každý den 8hodinovou prac. dobu kromě víkendů. jak bude výpočet toho bodu 7??
předem mockrát děkuji