Re: Potvrzení o studiu
Můžete uvažovat takto: Jestli nenastoupil hned 1.7., zvýhodnění na dítě náleží za červenec určitě, i kdyby dál nestudoval. Jestli nastoupil hned 1.7., zvýhodnění bych nedala, protože není jisté, jestli bude dál studovat. A až se ukáže, se dal studuje, dostane to zpět při ročním zúčtování nebo přiznání. Předpokládám, že kluk nenastoupil na DOPP, ale na pracovní poměr nebo na DOPČ.
Prosím Vás, zdá se mně, že Vás nenapadají souvislosti. Pokud by syn dál nestudoval na VŠ, tak zvýhodnění otci náleží o prázdninách jen v případě, že syn nebude po celé prázninové měsíce zaměstnán. A o tom to celé je.
Ale Karo, kde máte napsáno, že syn někde pracuje ? O tom to celé je, on nepracuje, má prázdniny po SŠ. Tazatelka se ptá, zda může uplatnit daň.zvýhodnění otci na syna po SŠ.
A pokud opravdu nikde celý červenec nepracuje (což musí tazatelka zjistit od otce), daň.zvýhodnění náleží.
Ale kdyby dítě pracovalo od 1.7. alespoň celý červenec nebo celé prázdniny a pak z nějakého důvodu nenastoupilo na VŠ (i takové případy jsou, že dítě se dostane na VŠ a pak nenastoupí a jde raději pracovat nebo odjede do zahraničí), tak potom by nárok na daň. zvýhodnění otec neměl. A na to Kara upozorńovala, že tato možnost je (alespoň tak jsem to pochopila)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 7. 2010 9:05
Po skončení střední školy byl student přijat na VŠ, ale potvrzení přinese až při zápisu, tj. koncem srpna. Problém je, že budeme ukončovat pracovní poměr s jeho otcem na konci tototo měsíce a nevím, zda mám uplatnit nezdanitelnou částku na dítě za červenec nebo ne, když zatím nemám potvrzení? Nebo je stále žákem SŠ?
Moc děkuji za rady.