Re: cestovní náhrady -stravné
Podle § 34 odst. 2 ZP: není-li v pracovní smlouvě sjednáno pravidelné pracoviště pro účely cestovních náhrad, je pravidelným pracovištěm místo výkonu práce sjednané v pracovní smlouvě. Jestliže je však místo výkonu práce sjednáno šířeji než jedna obec, považuje se za pravidelné pracoviště obec, ve které nejčastěji začínají pracovní cesty zaměstnance.
Podle § 152 písm. b) ZP: cestovními výdaji, za které poskytuje zaměstnavatel zaměstnanci cestovní náhrady, se rozumí výdaje, které vzniknou zaměstnanci při cestě mimo pravidelné pracoviště.
Tzn., že zaměstnanec má nárok na CN.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 7. 2010 12:51
nějak jsem se do všeho zamotala a nevím co dál.poprvé se setkávám s tím že nš zaměstnanec řidič z povolání byl vyslán za prací na jednu stavbu kde jezdí celé dny od rána do večera. V pracovní smlouvě má naprano místo výkonu práce - všechna pracoviště zaměstnavatele címž je obsáhnuto více míst kde se může s vozidlem pohybovt... a já teď nevím jestli má nějaký nárok na cest. náhrady.:-( poraďte jsem v koncích