Re: Výdaje procentem
Ano, výdaje procentem uvedete až v DaP k dabni z příjmů. U DPH postupujete standattním způsobem, uplatňování výdajů procentem nic nemění na povinnosti vést evidenci pro účely DPH.
Pouze připomínám, že pokud chcete za r. 2010 uplatnit výdaje procentem, pak bylo nutno provést úpravu základu daně v DaP za rok 2009 a to podle § 23 odst. 8 ZDP. Pokud tak nebylo učiněno, pak je nutno podat dodatečné DaP za rok 2009 a to v případě, že máte pohledávky, zásoby, vytvořené rezervy k 31.12.2009.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 7. 2010 6:49
Hezké ráno,
pročítala jsem si diskuze ale tuto otázku jsem zde nenašla. Prosím o radu, pokud se pro tento rok rozhodnu pro výdaje procentem - řadím se do 80% (řemeslná živnost), jsem plátce DPH, OSVČ. Jakým způsobem se výdaje procentem dělají? Týká se až konce roku v daňovém přiznání vidte? A co se týče čtvrtletního DPH, udělám ho klasickým způsobem z dokladů, které se DPH týkají. Rozumím tomu dobře?Děkuji