DPH PROSÍM

• (neregistrovaný)

21. 7. 2010 12:31

Prosím o radu,autodílna - rešila v 04/2010 pojistnou událost,vystavila FAV na určitou částku,no a DPH z té FAV mu zaplatil pojistník a část základu mu poslala pojišťovna,ale zbytek odmítá proplatit,CO TEĎ??????
    Autoservis dostal zaplacené DPH v celé výši,to přiznat musím,ale základ nedostal celý,tudíž proplacená celá FAV není
    Když přiznám DPH,nebude sedět základ o nějakých 16tis? to je ta dlužná částka od pojišťovny.
    jsem z toho magor

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 7. 2010 12:37

Jana N. (neregistrovaný)

Re: DPH PROSÍM
      asi bych napřed zjistila, proč pojišťovna nezaplatí celý základ daně.

• 21. 7. 2010 13:01

mitsubi (neregistrovaný)

to nevím,jen že se už o to soudí
      říkala jsem si,že bych to brala,jako zaplacenou část z celkové ceny a z toho vypočítala dph a to přiznala,nikde u té platby není,že je to dph,jen je to shodný a majitel to říkal.
      jinak je to DE

• 21. 7. 2010 14:08

v.e.n.d.y.

Můj názor - jste plátci DPH, vystavili jste fakturu za opravu a jste povinni DPH odvést z celé faktury dle DUP. To kdo a jak Vám fakturu pak zaplatí, je další věc, tam se můžete soudit, ale stát své DPH chce. Každý den přeci čteme, že zákazníci neplatí i několik let, ale DPH z takových faktur je již dávno odvedeno a základ daně je ve výnosech, ze kterých je zas zaplacena daň z příjmů......

• 21. 7. 2010 14:53

mitsubi (neregistrovaný)

takže ji mám přiznat normálně,základ a dph z celkové FAV a jen zaúčtovat proběhlé platby,víc prostě neřešit!Jakkmile ale bude platit nový zákon,tak to bude jen z přijatých plateb,že?
      Děkuji za pomoc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).