Re: usnesení o nařízení výkonu rozhodnut
Pokud rozhodnutí (zde nazvané "nařízení výkonu rozhodnutí") nabylo právní moci, znamená to, že se proti němu nelze odvolat a že podle něj lze postupovat.
Sdělení, že "usnesení je vykonatelné dnem doručení" znamená, že jakmile toto pravomocné usnesení příslušná osoba dostane, musí (měla by) začít podle něj postupovat Obě dvě tyto "fráze" by měly být na jediném papíru.
já tady mám "usnesení ve věci výkonu rozhodnutí" ve kterém soud nařizuje provádět srážky ze mzdy, je zde, že po obdržení vyrozumění, že usnesení nabylo právní moci mám vyplatit částku oprávněnému, to chápu, ale na tomto usnesení bylo chybné datum narození povinného, takže jsem následně dostala "usnesení" ve kterém se "usnesení opravuje,rpotože písařskou chybou došlo ke špatně napsanému datu narození, to taky beru, ale na konci je psáno " usnesení je vykonatelné dnem doručení", odvolat se lze, ale zam-ec dluh nepopírá, takže není proč, jen nevím jestli tedy ještě dorazí nějaké to "vyrozumění o právní moci"?
Začněte srážet ode dne, kdy bylo vykonatelné usnesení doručeno
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 7. 2010 14:27
jaký je rozdíl v pojmech "nařízení výkonu rozhodnutí nabylo právní moci" a "usnesení je vykonatelné dnem doručení", pokud mám jen to druhé,tak sraženou částku deponuji a čekám na to první a pak pošlu?