Usnesení o nařízení výkonu rozhodnutí

• (neregistrovaný)

21. 7. 2010 14:27

jaký je rozdíl v pojmech "nařízení výkonu rozhodnutí nabylo právní moci" a "usnesení je vykonatelné dnem doručení", pokud mám jen to druhé,tak sraženou částku deponuji a čekám na to první a pak pošlu?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 7. 2010 10:48

právník1 (neregistrovaný)

Re: usnesení o nařízení výkonu rozhodnut
      Pokud rozhodnutí (zde nazvané "nařízení výkonu rozhodnutí") nabylo právní moci, znamená to, že se proti němu nelze odvolat a že podle něj lze postupovat.
      Sdělení, že "usnesení je vykonatelné dnem doručení" znamená, že jakmile toto pravomocné usnesení příslušná osoba dostane, musí (měla by) začít podle něj postupovat Obě dvě tyto "fráze" by měly být na jediném papíru.

• 22. 7. 2010 12:00

al (neregistrovaný)

já tady mám "usnesení ve věci výkonu rozhodnutí" ve kterém soud nařizuje provádět srážky ze mzdy, je zde, že po obdržení vyrozumění, že usnesení nabylo právní moci mám vyplatit částku oprávněnému, to chápu, ale na tomto usnesení bylo chybné datum narození povinného, takže jsem následně dostala "usnesení" ve kterém se "usnesení opravuje,rpotože písařskou chybou došlo ke špatně napsanému datu narození, to taky beru, ale na konci je psáno " usnesení je vykonatelné dnem doručení", odvolat se lze, ale zam-ec dluh nepopírá, takže není proč, jen nevím jestli tedy ještě dorazí nějaké to "vyrozumění o právní moci"?

• 23. 7. 2010 8:44

právníik1 (neregistrovaný)

Začněte srážet ode dne, kdy bylo vykonatelné usnesení doručeno

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).