Re: Samovyměření-zboží z EU-v Pohodě
Postup:
jste na řádku faktury, kterou potřebujete vyměřit. Volba záznam, vyměřit DPH.
Objeví se vám tabulka , zadáte vstup - alnt,členění máte v pořádku, vyměřujete datem doplnění údajů na faktuře, stejně tak odpočet blnt ....... Stejné datum.
Nic nemusíte uhrazovat.
Děkuju, dělám to tedy správně, ale v té tabulce se mi už nedaří členění DPH zadat - v nabídce nic nemám a když to chci uložit, chce to po mě, ať to vyplním... nemůžu mít něco blbě v nastevení? :-( Nanašla jsme ale nic, co by se toho mělo týkat. POradíte mi ještě prosím?
Nestalo se vám, že máte v prvotním dokladu zadáno jiné členění ( myslím tím omylem výstup místo vstupu?
Máte v seznamu členění zaškrtnuto používat?
Nepoužila jste členění, které příslušelo roku 2009?
V tabulce musíte mít pro výstup samovyměření alnt, pak se načte správné členění. Pro odpočet blnt.
ReSamovym.-zboží zEU-Pohoda-prosím ještě
Dobrý večer, stále s tím bojuji, myslím, že dělám vše správně, ale pod alnt se mi stále nedaří dostat PDzbožíEU, ani v uživatelském nastavení i když mám zaškrtnuto nabízet a k Odpočtu DPH EU pod blnt jsem to dala jednoduše (a pak se mi to objevuje i v tabulce samovyměření, ale pod alnt stále nic). Má přece být i při Samovyměření DPH EU i při Odpočtu DPH Eu stejné členění DPH - tedy PDzbožíEU ? Už vážně nevím co kde změnit nebo nastavit... ještě vás prosím o vysvětlení jak myslíte tohle: "Nestalo se vám, že máte v prvotním dokladu zadáno jiné členění ( myslím tím omylem výstup místo vstupu?" ... prvotní doklad je tato faktura ze slovenska? Tam mám nastaveno členění DPH také PDzbožíEU a předkontace 1FpEU (i když j sme to opravovala, pův jsem měla něco jiného) .... ještě k poznámce - faktura je opravdu v CZK - jednotlivé položky a celkově je pak i v CZK i V EURech.
Samovyměř.zboží z EU-Pohoda-ještě prosím
... neodpověděla jsme na poslední zprávu, tak raději ještě jednou
moc prosím o pomoc a kopíruji:
Dobrý večer, stále s tím bojuji, myslím, že dělám vše správně, ale pod alnt se mi stále nedaří dostat PDzbožíEU, ani v uživatelském nastavení i když mám zaškrtnuto nabízet a k Odpočtu DPH EU pod blnt jsem to dala jednoduše (a pak se mi to objevuje i v tabulce samovyměření, ale pod alnt stále nic). Má přece být i při Samovyměření DPH EU i při Odpočtu DPH Eu stejné členění DPH - tedy PDzbožíEU ? Už vážně nevím co kde změnit nebo nastavit... ještě vás prosím o vysvětlení jak myslíte tohle: "Nestalo se vám, že máte v prvotním dokladu zadáno jiné členění ( myslím tím omylem výstup místo vstupu?" ... prvotní doklad je tato faktura ze slovenska? Tam mám nastaveno členění DPH také PDzbožíEU a předkontace 1FpEU (i když j sme to opravovala, pův jsem měla něco jiného) .... ještě k poznámce - faktura je opravdu v CZK - jednotlivé položky a celkově je pak i v CZK i V EURech.
.. A ještě se zeptám - pokud se mi to nepodaří nastavit, máte zkušenost s telefonickými radami na lince POhody? Lze to vůbec tam zavolat, aniž bychom za to platili balík?
Re: Samovyměř.zboží z EU-Pohoda-ještě pr
Zkušenosti s Hotline mám velmi dobré. Řekla bych nadstandardní.
Ale ve všech firmách, které dozoruji mají předplacenou podporu.
Podívejte se prosím, jestli nemáte nastaveno v položkách faktury jinou předkontaci a členění DPH, než v hlavičce faktury, pak má položka přednost.
Re: Samovyměř.zboží z EU-Pohoda-ještě pr
V položkách faktury členění DPH nemám žádné, to je správně, že? Mám zde ještě jednu takovou fakturu od stejného dodavatele a probém je stejný. Myslím, že mám něco špatně v nastavení. ... ještě jsem se dívala na řádky přiznání, je to tak, že by se mi to mělo promítnout nejen na řádku 44 ale i na řádku 3 - to v nastavení členění DPH ani nemám (pouze nákup dopr prostředku), navíc jsem zkusila přiznání vytisknout a nemám nic ani v řádku 44 i když tam mám to členění PDzbožíEU (u nějž je ř. 44,45). Nemělo by se to aspoň tam objevovat? Nemůže být chyba ještě v předkontaci? Nebo toto s řádky v přiznání vůbec nesouvisí?
Moc se omlouvám, že takto na poslední chvíli obtěžuji, tím, že jsou fa v CZK kolegyně nic neřešila a já na to přišla až teď při kontrole a vůbec jsem netušila, že objednává něco z EU a že toto budu muset řešit.
Re: podívejte se na položku PDzbožíEU
Tak jsem si v uživ nastavení změnila ve Fa přijatých pod alnt na DDzbožíUE Pořízení zboží z jiného státu EU, Typ: D01 POřízení zboží z jiného státu EU, řádek přiznání 3,4 ... bude to tak psrávně a to co jsme uváděla co tma bylo původně nechávám jen u Odpočtu DPH blnt (PDzbožíEU)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 7. 2010 21:07
Dobrý den, prosím o pomoc.
Dělám poprvé v POhodě samovyměření - nákup zboží z EU (ze slovenska) Platba byla převodem v Kč, doklad je v Kč.
Zapsala jsem fa přijatou
504100/321000
Nyní se pokouším o samovyměření přes Záznam, ale nejde mi vyplnit v tabulce Členění DPH ... poradíte prosím? Nebo to dělám celé špatně?
Členění DPH na fakturře mám PDzbožíEU(ř 44,45)
Nebo mám nejdřív fakturu dát uhradit a pak teprve samovyměřovat?
děkuju