Členění DPH

• (neregistrovaný)

22. 7. 2010 8:18

Přijaté faktury z Ameriky - dovoz zboží ze třetích zemí. Vím že v přiznání DPH má být na řádku 7 a 44, ale jak se členění DPH nazývá?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 7. 2010 8:28

Jana N. (neregistrovaný)

Re: členění DPH
      nerozumím otázce, uskutečnil se dovoz zboží, provedete samovyměření dph na ř. 7 a odpočet 44 , na základě celních dokladů a celních kurzů. Jaký název členění?

• 22. 7. 2010 8:45

týnka (neregistrovaný)

jedná se o nákup drobného majetku bez cla anebo nákup služeb přes net. Dočetla jsem se tady že řádek 7,44 nebo 11,44 a samovyměření. Já když se podívám do mého účetního programu, tak je tam mnoho členění DPH, které vstupují do řádku 44, ale žádný mi textově nepasuje, zdá se mi, že název je vždy nákup z EU a to v tomto případě není. Děkuji za trpělivost.

• 22. 7. 2010 9:04

Jana N. (neregistrovaný)

neznám váš účetní program, při pořízení drobného majetku bez cla dle § 71 je i bez dph, tedy do přiznání nevstupuje vůbec,jde mimo něj, při dovozu zboží ř. 7 a44 na základě celního kurzu JSD samovyměření, při službě ze třetí země většinou ř. 11 a 44,
      při pořízení zboží z Eu ř. 3 a 44, při pořízení služby EU ř. 5 a 44

• 22. 7. 2010 9:48

týnka (neregistrovaný)

Jano, děkuji. Já jsem totiž faktury z třetích zemí ještě neúčtovala a nevím si rady s tím, že jde hlavne o služby nakoupené přes net, kdy přijde faktura pokaždé bez jakéholiv IČ nebo DIČ. Tak si říkám jestli ty faktury se vůbec mají projevit v přiznání DPH. A mají tam vůbec systém registrace jako u nás? Co by faktury za služby měli obsahovat? Jde řádobě o 5 - 20 USD za fakturu.

• 22. 7. 2010 10:52

Jana N. (neregistrovaný)

pokud se jedná o služby ze třetí země tak bych dala do ř. 11 a44,
      § 32 ZDPH -DD při poskytnutí služby zahraniční osobou odst.1)....a
      odst 2 ).....a povinnost doplnit údaje na fa do 15 dnů ode dne uskutečněn služby,pak datum doplnění údaje = datum vystavení DD=den přepočtu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).