Re: chci se vratit zpet do prace
to uz nemohu ,nebot mne uznala jiz 9.4.2010 mezi tim jsem prosla i vysetrenim na nuklearni medicine ,kde se nejedna o zadny zanet a proto nejsem ani omezena ,toto vysetreni probehlo dne 19.7.2010 a zamestnavatel asi nepristoupi ,aby mi byla provedena prevetivni prohlidka u meho zavodniho lekare nebo jinde fakt nevim co delat
Vy marodíte, nebo váš pracovní poměr už skončil ? Mám dojem, že už jste tady psala dříve a domáhala se uznání nemoci z povolání ? Teď naopak píšete, že jste vlastně zdravá ? Tak jak to je ???
tak nemarodim ,jsem po vypovedi a take je fakt ,ze jsem jiz psala,ale ne ze jsem tak nemocna,jinak by mne puvodni zamestnavatel nechtel zpet nebo myslite ze ano?cloveku jednou zaboli ruce zajde k lekari a vse dopadne tak,ze prijdete o misto,ruce mne bolely to je fakt,ale zase nejsem mrzak a proto jestli mi muzete nejak poradit byla bych vam vdecna ,pokud obtezuji tim se omlouvam dekuji
Neobtěžujete, ale domnívám se, že pokud lékař vydal posudek, že práci nemůžete vykonávat (třea hrozí právě nebezpečí při další práci, vzniku nemoci z povolání), dobu pro odvolání jste prošvihla, tedy nevidím žádnou možnost, aby vás zaměstnavatel znovu přijal. Jestli jsem dobře pochopila, tak váš pracovní poměr již skončil nebo ne ?
Jen škoda, že si nepamatujete, co jste psala dříve, že jste si ruce zničila práci - zde to máte nakopírováno a mohu přidat další
dekuji za odpoved vim,ze to zamestnavatele muze poloziz,ale ruce jsem si znicila pri vykonu prace tak uplatnuji sve naroky a kde muzu najit vzor pro oznameni ze trvam na pracovnim pomeru dekuji
Autor zprávy: BARA
Čas zápisu: 26.5.2010 8:44 z adresy 89.103.241.xxx
Lékařka si asi dobře pamatuje, jak jste se dožadovala uznání nemoci z povolání , takže by musela být na hlavu padlá, kdyby vám nástup do práce povollila. Škoda jen, že toto asi nečte váš bývalý zaměstnavatel, ten by se asi divil ...
DEKUJI ZA INFORMACI,HNED SE DOTOHO PUSTIM A VERTE ,ZE DAM VEDET JINAK VEC UZ BYLA POSTOUPENA NA PRACOVNI LEKARSTVI,KDE CEKAM NA JAKY DEN BUDU OBJEDNANA
Čas zápisu: 26.5.2010 11:35 z adresy 89.103.241.xxx
A ještě kousek, pro osvěžení paměti , že jste se opravdu domáhala uznání nemoci z povolání
tak vam moc dekuji za odpoved pomohla jste mi a mohla bych mit jeste jednu otazku?jaky je rozdil ,mezi § 52/d a §52/e ,pokud na zaklade posudku je ,ze nejsem shopna pro montaz operek -trvale ,nebot jde o riziko lokalniho svaloveho pretizeni.jaky ma byt pozit § uz tak je to ohrozeni nemoci z povolani dekuji za informaci
Čas zápisu: 6.5.2010 14:31 z adresy 89.103.240.xxx
Je to velmi jednoduché a psali to v nějaké formě i lidé přede mnou. V okamžiku, kdy jste měla tento problém, Vám již nikdo soudný nevydá souhlasné stanovisko, protože riziko opětného obnovení problému je velké. Karpální tunel se může kdykoliv vrátit. Já neznám přesně Vaši práci, ale znám pár lidí s tímto problémem a žádná legrace.
takže vy jste se domáhala uznání nemoci z povolání, a protože to neprošlo (lékaři neuznali, že máte nemoc z povolání), chcete se vrátit zpět do téhož zaměstnání, abyste třeba po půl roce, až vás zase začnou bolet ruce, opět tvrdila , že máte nemnoc z povolání ? a tady od nás jste čekala radu, jak toho docílit ? a teď se ještě čílíte, když vám s takovou vypočítavostí nechce nikdo poradit ?
já vám přeju, abyste se úplně uzdravila a našla si jinou, méně namáhavou práci ( a na tu původní, při které jste si zničila ruce, zapomněla) to je, myslím rada všech...
Podívejte, závodní lékař pracuje pro zaměstnavatele a on má rozhodnout, zda je někdo pro určitou práci schopný nebo zda někomu nehrozí pozdější nemoc z povolání. Závodní lékař tímto chrání zaměstnavatele, protože se může stát, že zaměstnanec, který už měl určité zdravotní potíže, nastoupí za souhlasu lékaře s tím, že je zdravý a po určité době se zdravotní potíže zase dostaví a zaměstnanec to pak uhraje na nemoc z povolání a zaměstnavatel mu pak při výpovědi bude muset zaplatit 12 měsíců odstupného. Vy jste marodila, dožadovala jste se odškodnění za zničené ruce při této práci, bylo Vám jedno, že Vaše případné finanční odškodnění může zaměstnavatele položit a teď se divíte, že lékař nechce uznat, že tu práci můžete dělat? Vždyť by tím riskoval, že se celá situace bude opakovat.
PROC PISETE,ZE LEKAR?VZDYT PRAVE LEKAR MNE VYSILAL NA VSECHNY PROSLE PROHLIDKY JA JSEM SE NICEHO NEDOZADOVALA POUZE JSEM SE INFORMOVALA ALE NIKOHO JSEM O NIC NEZADALA TAK NEVIM PROC TA KRITIKA,KDYBY TO BYLO JAK PISETE VY ,TAK SE NEBUDU PTAT A ANI BYCH SE NEVRACELA K PUVODNIMU ZAMESTNAVATELI A PAK JA PRACI JINOU MAM NEJSEM SOCKA
Nikdo Vás nekritizuje, ani neříká, že jste socka. Pouze se Vám snažíme vysvětlit, proč Vás závodní lékař nechce uznat schopnou pro tu práci. A proč lékař - no protože on za to odpovídá. Za půl roku Vás karpální tunel chytne znova, práci nebudete moci vykonávat, na jinou práci Vás zaměstnavatel nebude moci přeřadit, na skončení nebudete chtít přistoupit a zas budete uplatňovat své nároky, případně budete požadovat odškodnění za nemoc z povolání... Závodní lékař prostě chce před tímto toho zaměstnavatele ochránit.
Re: Báro, už aspoň nelžete
Tohle si tu každý může najít v historii, tak to teď nepřekrucujte
dekuji za odpoved vim,ze to zamestnavatele muze poloziz,ale ruce jsem si znicila pri vykonu prace tak uplatnuji sve naroky a kde muzu najit vzor pro oznameni ze trvam na pracovnim pomeru dekuji
Čas zápisu: 26.5.2010 8:44 z adresy 89.103.241.xxx
TAKZE MOJE SLUSNOST JE ODPOVEDET PROC BYCH SE CHTELA K TETO PRACI VRATIT JE ,ZE JSEM JI MELA MOC RADA ,TAKY ME MOC BAVILA A JE V MISTE BYDLISTE A KDYZ SE MI NASKYTLA TAHLE MOZNOST CHTELA JSEM JI PRIJMOUT NEVIDIM V TOM NIC SPATNEHO ANI NIC NEKALEHO JENOM JSEM CHTELA VYUZIT MOZNOST ZISKAT PRACI NA KTERE MI SKUTECNE DOST ZALEZELO A VERTE ZE BYCH PRES VESKERE JINE BOLESTI NIKDY JIZ NENA VSTIVILA ZADNEHO LEKARE A JSEM RADA,ZE TO NEVYSLO ZE BY SE JEDNALO O NEMOC Z POVOLANI POUZE SE MNE VELICE DOTKLO,ZE MNE TAKHLE PROPUSTILA Z PERSONALNIHO MUJ MISTR ANI O TOM NEVEDL MEL ZA TO ZE MARODIM JA SE NEMAM ZA CO STYDET JENOM JSEM VZDY SLA KAM JSEM BYLA VYSLANA NIC VIC CELY ZIVOT PRACUJI MANUALNE TO JE ASI VSE CO K TOMU MOHU DODAT JEN JSEM CHRTELA VEDET JAK SE MOHU VRATIT ZPET,KDYZ MI TO NEUMOZNI LEKAR ,PAK NENI CO RESIT A S NAVRATEM PONECHAM MINULOSTI JENOM ME MRZI TA PRACE
Už se raději víc neztrapňujte - člověk, který chce po zaměstnavateli odstupné, když ví, že ho to položí, v té práci si zhuntuje zdraví - tak takový člověk těžko teď může psát, jak mu na té práci děsně záleželo.
Naštěstí pro vašeho bývalého zaměstnavatele, lékařka vás zřejmě prohlédla a bez vstupní prohlídky vás nemůže přijmout v žádném případě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 7. 2010 12:15
dobry den
moje prozba o radu je ,chci se vratit zpet do puvodni prace,kde mne zavodni lekar uznal za zdravotne nezpusobilou z duvodu,ze se u mne projevil lehky syn.karpalniho tunelu,nyni mi jiz bolesti,prestaly a i po nuklearni strance nejsem omezena ,presto zavodni lekar,ktery ma smlouvu s podnikem kam se chci vratit me nechce uznat za schopnou .Zamestnavatel souhlasi s mym navratem ,tak co mam delat chci se vratit a chci pracovat kam se mohu obratit dekuji za radu