Důchodce a nemocenská

• (neregistrovaný)

22. 7. 2010 12:39

Dobrý den,
    mám kontrolní dotaz...pokud bude důchodce několikrát marodit po 14 dnech tj. za náhradu od zaměstnavatele, počítá se toto do 84 dnů (14 +70) podpůrčí doby?? Nikde jsem dotaz tohoto typu neobjevila. A obě možnosti - že ANO i NE se mi zdají možné, ale divné.
    Díky Hikina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 7. 2010 12:46

RenataH (neregistrovaný)

Re: Důchodce a nemocenská
      § 28 Zákona o nem.poj
      (1) Nemocenské se poživateli starobního důchodu nebo invalidního důchodu pro invaliditu třetího stupně vyplácí od 15. kalendářního dne trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo od 15. kalendářního dne nařízené karantény po dobu nejvýše 70 kalendářních dnů,....Při více dočasných pracovních neschopnostech v jednom kalendářním roce se nemocenské vyplácí v tomto roce nejvýše po dobu uvedenou ve větě první. ....
      Sčítáte pouze dny nemocenské, nikoli náhrady mzdy v době PN. Takže může marodit třeba 10x do roka a stále má nárok na náhradu mzdy.

• 22. 7. 2010 12:55

Hikina (neregistrovaný)

To je ale pěkná pakárna...to fakt může marodit 20x za sebou a já ho budu platit, on bude brát důchod..hmmmm...a bude doma na zahrádce, páč tady ho stejně nikdo nezkontoluje...((o:

• 22. 7. 2010 12:58

RenataH (neregistrovaný)

a to vám ještě povím, že i když ho někdo zkontroluje a zjistí, že je na zahrádce, je to v pořádku, protože zaměstnavatel nemůže kontrolovat dodržování léčebného režimu, ale to, že se zdržuje v místě pobytu

• 22. 7. 2010 13:14

Hikina (neregistrovaný)

No právěěě....to jsem tím myslela. Ach jooo njn někdo na ty mladý dělat musí, můžem být rádi za PRDUCHY a musíme si je předcházet..((o:

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).