Re: Důchodce a nemocenská
§ 28 Zákona o nem.poj
(1) Nemocenské se poživateli starobního důchodu nebo invalidního důchodu pro invaliditu třetího stupně vyplácí od 15. kalendářního dne trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo od 15. kalendářního dne nařízené karantény po dobu nejvýše 70 kalendářních dnů,....Při více dočasných pracovních neschopnostech v jednom kalendářním roce se nemocenské vyplácí v tomto roce nejvýše po dobu uvedenou ve větě první. ....
Sčítáte pouze dny nemocenské, nikoli náhrady mzdy v době PN. Takže může marodit třeba 10x do roka a stále má nárok na náhradu mzdy.
Re: Důchodce a nemocenská
a to vám ještě povím, že i když ho někdo zkontroluje a zjistí, že je na zahrádce, je to v pořádku, protože zaměstnavatel nemůže kontrolovat dodržování léčebného režimu, ale to, že se zdržuje v místě pobytu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 7. 2010 12:39
Dobrý den,
mám kontrolní dotaz...pokud bude důchodce několikrát marodit po 14 dnech tj. za náhradu od zaměstnavatele, počítá se toto do 84 dnů (14 +70) podpůrčí doby?? Nikde jsem dotaz tohoto typu neobjevila. A obě možnosti - že ANO i NE se mi zdají možné, ale divné.
Díky Hikina