moc děkuji.
>>>>Potvrzuji pravděpodobný čistý měsíční výdělek pro
>>>>úřad
>>>>práce a při výpočtu z hrubého na čistý mě napadlo,
>>>>zda
>>>>mám též z daně odečíst slevu na poplatníka pro tento
>>>>účel.
>>>>
>>>>Jedná se o zaměstnankyni po RD, se kterou jsme
>>>>ukončily PP a vlastně pro toho období nemá u nás
>>>>podepsané
>>>>prohlášení (nebyl důvod - byla na RD), ale když
>>>>uvažuji,
>>>>že je to pravděpodobný výdělek, tak ale mohu
>>>>předpokládat, že kdyby pracovala, tak by podepsala.
>>>>
>>>>Můžete mi poradit, jak toto řešíte? Odečetli byste
>>>>nebo ne?
>>>>Díky.
>>>
>>>Dala bych jí prohlášení do 15. února podepsat.
>>
>>Moc děkuji. Rozumím tomu dobře: nechat podepsat pro
>>tento rok a snížit daň o slevu v tomto propočtu?
>
>Ano.
Re: pravděpodobný čistý měsíční výdělek
přesně tak, v mém bývalém zam. se mi po RD mzdová účetní snažila vypočítat co nejvýhodnější pravděpodobný výdělek, jak řekla "dala jsem tam vše co šlo" a nakonec se mi podpora počítala z průměru v nár. hosp. takže z úplně jiné částky a jinak než těch 65, 50 a 40 %
Ano je to tak, to mohu potvrdit a ty úžasné částky z úřadu práce po rodičovské dovolené jsou:
0,15 x průměrná mzda v národním hospodářství (první dva měsíce)
0,12 x průměrná mzda v národním hospodářství (následující dva měsíce)
0,11 x průměrná mzda v národním hospodářství (poslední dva měsíce)
Je to prostě úžasné, že dostanu 20% mého pravděpodobného měsíčního čístého výdělku, kterých bych si mohla vydělat, kdyby mé dítě vzali do školky. Ale to "možná" veznou od září v jeho 3 letech a 3/4 a to já už se nemohu vrátit do své původní práce. Prostě "The Czech Republic".
Chci se zeptat na vyplnění potvrzení pro ÚP. Do kolonky, kde je "zaměstnání trvalo od....do...", tak vyplníte skutečný nástup a skutečný výstup. Co však vyplníte do "bylo dobou důchodového pojištění od..... do...."? - musí se tam zohlednit doba rodičovské dovolené? a co mateřská? - prosím poraďte jak?
U ostatních zaměstnanců (kteří nebyli na rodičovské dovolené) vždy vyplňuju dobu důchodového pojištění shodnou s dobou zaměstnání.
zatím jsem takový případ neřešila, ale určitě mi brzy také nastane, tak ať jsem připravena
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 7. 2010 13:33
Potvrzuji pravděpodobný čistý měsíční výdělek pro úřad práce a při výpočtu z hrubého na čistý mě napadlo, zda mám též z daně odečíst slevu na poplatníka pro tento účel.
Jedná se o zaměstnankyni po RD, se kterou jsme ukončily PP a vlastně pro toho období nemá u nás podepsané prohlášení (nebyl důvod - byla na RD), ale když uvažuji, že je to pravděpodobný výdělek, tak ale mohu předpokládat, že kdyby pracovala, tak by podepsala.
Můžete mi poradit, jak toto řešíte? Odečetli byste nebo ne?
Díky.