Re: prodej pohonných hmot
Dobrý den,
náš klient vlastní 2 čerpací stanice a já mu dělám od začátku července účetnictví. Přímo z finančního úřadu nám přišla záznamní povinnost, kde bylo přesně stanoveno, co musíme hlásit do měsíčního hlášení pro FÚ s přesným stanovením tabulek, do kterých se hlášení vyplňuje. Zaznamenáváme nákup pohonných hmot a prodej na faktury a každý měsíc toto hlášení posíláme do 15. na FÚ. Pokud by Vám ale byla tato povinnost, tak určitě dostanete rozhodnutí z FÚ do datovky. Pokud se tak nestalo, povinnost byste neměli mít. Jestli si nejste jistá, tak si zkuste na Váš FÚ zavolat.
S pozdravem Monika
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 7. 2010 22:15
Dobrý den,
mohl by mi někdo poradit, jaké věci navíc je povinna vykazovat čerpací stanice oproti jinému předmětu podnikání? Vůbec k tomu nemůžu nikde nic najít a slyšela jsem, že musejí podávat různé výkazy a hlášení o nákupu, prodeji atd. Prosím o radu a předem moc děkuji.