Re: odpočet u OA
Tak to bude dobře. Pokud je DPH za celé auto, nejedná se o prodej dle § 90. Zkuste se domluvit s prodejcem, ať Vám vytiskne fakturu novou, bez poznámky o § 90.
DPH uplatnit můžete.
děkuji.
tedy pokud by byla uvedena jen dph z přirážky, tak tu bychom si odpočíst nemohli, jak jsem pochopila z §90/9?
nakoupili jsme od téže firmy i auto N1 - tam by to bylo stejné? tzn buď dph za celé auto si nárokovat, nebo pokud by byla uvedena jen dph z přirážky , tak žádný odpočet ?
děkuji
pokud by byla DPH pouze z přirážky, pak musí být uvedeno, že jde o prodej dle § 90, DPH NESMÍ být vyčísleno, nelze uplatnit nárok
N1 - jsou nákladní? Tam by měl být prodej s DPH.
Ale na typu auta nezáleží.
(nemusí se jednat jen o auta, z bazaru můžete nakoupit i jiné zboží a vše bude dle § 90, princip je pořád stejný)
ano, N1 jsou nákladní. ale koupeno v bazaru, faktura stejná, tzn. vyčíslené celé dph a poznámka o zvláštním režimu :-) hm..
takže jsem pochopila, na typu auta nesejde, pokud jde o zvláštní režim, tak žádný odpočet ať jsem koupila cokoliv
kdybychom takové auto někdy později prodávali, tak asi ne ve zvláštním režimu, když nejsme obchodníci, ale jako osvobozené?
do bazaru jsem volala, ale nemají prý čas v archivu dohledávat, o jaký prodej šlo:-) někdy později..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 7. 2010 10:29
dobrý den,
naše firma s.r.o. plátci dph koupila ojeté osobní auto, na faktuře je vyčíslena dph, ale je tam i poznámka " Provoz podle §90..."
můžeme si uplatnit odpočet dph ?
děkuji