Re: Srážková daň
Pokud to bude dohoda o provedení práce, nikde se nepřihlašuje, neodvádí se SP ani ZP, jen se zdaňuje. Avšak na tuto dohodu může odpracovat pouze 150hod./rok. Pak to může být dohoda o činnosti na půl úvazku, nebo pracovní poměr na zkrácený úvazek. Tyto smlouvy se již musí přihlásit na OSSZ i na ZP a odvádět pojistné. Je sice již konec měsíce, ale nikdo Vás nebude pokutovat za to, že jste přihlásil zaměstnance pozdě. S přihláškou může zajít kdokoliv. Registraci-formulář na FÚ také může podat kdokoliv.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 7. 2010 20:04
Od 2.7. jsem v neschopnosti po nezaviněné dopr. nehodě a budu dlouhodobě nemocen. Musím zajistit chod firmy - na dohodu mám člověka, který firmu povede. Nyní jsem se vrátil z nemocnice a nevím, od kdy tedy podepsat dohodu a zaregistrovat se (dříve to bohužel nešlo, jsem velmi špatně mobilní). V červenci nemám zatím žádné příjmy. Může registraci provést např. manželka?
Poradí prosím někdo, jak řešit? Zaregistrovat se od 2.7. pokud to lze takto zpětně nebo až od srpna, nemá prosím někdo zkušenosti?
Děkuji mnohokrát!