Dědictví Švýcarsko

• (neregistrovaný)

25. 7. 2010 23:10

Dobrý den, mám následující dotaz ohledně dědictví ze Švýcarska. Jsem uvedena jako jedna z deseti dědiců v závěti po zemřelém příteli-kamarádovi. Celkově se jedná o částku řádově v milionech Kč. Závěť je však ne úplně jasně formulována, proto sestra zemřelého, která v závěti není uvedena, tuto závěť napadla a tím i všechny dědice. Protistrana (tedy sestra) po nějaké době všem nabídla finanční částku (asi 1/10 z dědictví připadající na každého dědice) pokud se dědictví vzdáme. V opačném případě vyhrožuje vysokými poplatky za prohraný soud apod. Již 8 dědiců tuto nabídku přijalo, vždy ze strachu před poplatky za prohraný soud a právníka protistrany. V případě odmítnutí dědictví všech dědiců uvedených v závěti celou částku dědí sestra zemřelého. Žaloba byla prý k soudu v Bernu podána, mně však ještě nepřišla. Prozatím chodí jen „výhružky“ od protistrany, že již teď budeme platit nějaké poplatky, což mi, ve chvíli kdy ještě nemám žalobu, přijde jako nesmysl. Snaží se mě dotlačit k odstoupení od závěti. Nevím, kde je pravda z hlediska práva, ale z pohledu morálního dědictví náleží nám a ne sestře, kterou do závěti záměrně neuvedl. Může mi prosím někdo poradit další postup, případně popsat důsledky plynoucí z prohraného soudu? Zdali se v tomto případě např. poplatky za prohru u soudu a právníka protistrany neodpouští, protože si myslím, že nedělám nic zlého a přijde mi hloupost přijít o dědictví a ještě platit. Také by mě zajímalo, zda mi např. k soudu bude přidělen právník, protože já si švýcarského právníka nemohu dovolit. Ještě je ve hře varianta právníka, který by mě byl ochoten u soudu zastupovat za procento z vyhrané částky, ale nevím, zda li to takto funguje, ještě jsem nikoho nehledala, i když to už asi spěchá… Nevím, zda-li mi někdo dokáže poradit, asi se tu běžně švýcarským právem moc právníků nezabývá. Každopádně děkuji za každou radu, která by mi pomohla, případně mě někam či k někomu nasměrovala. dedictvisvycarsko@seznam.cz

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 7. 2010 10:11

právníik1 (neregistrovaný)

Re: Dědictví Švýcarsko
      Na webu české advokátní komory (www.cak.cz) vyhledejte advokáta, který se zabývá (zná) švýcarské právo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).