Re: Předfaktura!
Proforma faktura není daňový doklad, takže do DPH bych neúčtovala. Jinak s názvem "předfaktura" jsem se také ještě nesetkala - buď byla proforma a tu jsem účtovala až po dodání daňového dokladu, nebo byla zálohová faktura a následně vyúčtování. Možná bych zavolala dodavateli, jak to vlastně myslí.
Re: Předfaktura!
Děkuji, právě, že jsem to také nikdy neslyšela ani neviděla, ale je to tak napsané. Spíše se nakláním ktomu, že to je záloha, takže se v DPH nepromítne. Akorát nevím, když zavolám tak mi může říct to a pak třeba bude tvrdit něco jiného. Co nemam písemně, tak na tel. moc nedám. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 7. 2010 13:03
Dobrý den, firma je plátce DPH a nyní jsme nakoupily materiál, který je na předfaktuře. Nikdy jsem se nesetkala s předfakturou. Můžete mi prosím poradit, jestli to mam zaúčtovat jako proforma nebo jak? A jestli se to má promítnout v DPH nebo až bude nějaká konečná? Děkuji.