Nemocenské osvč

• (neregistrovaný)

26. 7. 2010 20:32

Dobrý den, prosím o radu,nemocensky pojištěná jsem byla od května 2009,letos v kvetnu mi vypadla platba a tudíš sociálka mi přerušila nemocneské pojištění.Nahlášena jsem znovu od června tohoto roku.Nárok na nemocenské dávky mám až po uplynutí třech měsíců.Ale bohužel nastala situace,jsem nyní po operaci a nemůžu čerpat nemocenskou.Dá se s tím něco dělat nebo to nějak vyřešit?Volala jsem na ossz,ale tam prostě jednoznačně tvrdí,že jsem nezaplatila a odmítaj se se mnou dále bavit.Neexistuje nějaké řešení?Podotýkám, že jsem měla na platbu daný trvalý příkaz,bohužel neproběhl a já si toho nevšimla.Děkuji Vám za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 7. 2010 13:19

jar (neregistrovaný)

Re: Nemocenské osvč
      Tak tomu se říká smůla, tohle je právě docela nespravedlivý, kdo si platí a tohle se stane. Jedině, pokud budete dlouhodoběji marodit, aspoň pár měsíců (já vím že OSVČ to má těžký), začít si platit max. částku tj. 1006,- alespoň 4-5 měsíců a pak z toho vychází docela pěkná nemocenská (kolem 20 tis., záleží na tom přesným výpočtu, nevím přesně). Jeden případ podobný (těhotná OSVČ), neplatila nemocenskou, přihlásila se , platila 1006,- -dle rady od paní na soc., pak neschopenku až po těch asi 5 měs. a takhle jí to vyšlo. Já vím, ta doba pro Vás na nemocenský bude asi dlouhá...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).