Re: opět kontrola OSSZ
jestli mohu doporučit, zavolejte si přímo pracovníka, který bude vaší firmu kontrolovat, k ruce si vemte "zvací dopis" a domluvte se, co opravdu budou chtít ke kontrole doložit, z vlastní zkušenosti vím, že spoustu z toho ve skutečnosti nechtějí
Já beru celou složku s výplatami (každý měsíc mám založený samozřejmě zvlášť), přidám smlouvy, dohody a vyjedu akorát z deníku podle kódu - seznam vyplacený mezd - z pokladny, příp. z účtu. Ale pod kódem vám to vyjede celý. To budou asi ty zúčtovací listiny. Pokud máte hodně zaměstnanců, asi se domluvit, ale stejně si nedovedu představit, že z těch výplat něco vytahujete a pak zpátky zakládáte. Takže když to dáte celý, oni si to přeberou pro sebe. Příp. se domluvte. Nemějte strach, vždycky se domluvíte, když bude něco chybět. U nás není nikdy problém, dokonce kontrolu na zdravotku - např.fi 2 zaměstnanci, už posílám mzdový list jen meilem. Oni si to taky chtějí ulehči, pokud to jde. Tak hodně zdaru!
Zúčtovací a výplatní listinou se rozumí soupis všech mezd za měsíc, která obsahuje jednotlivé zaměstnance a jejich složky mezd - hrubá mzda (můžou zde být i náhrady), pojistné, základ a výpočet daně, srážky a pod.
Pokud zpracováváte mzdy na PC, určitě tisknete ze systému nějaký "přehled" za celý měsíc, na základě kterého mzdy zaúčtujete
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 7. 2010 12:44
Dobrý den mám ještě jeden "blbý" dotaz ohledně kontroly OSSZ. když píší, že chtějí zúčtovací a výplatní listinu, tím mají na mysli co. výplatní vím, ale zúčtovací?? to je výplatní páska kterou dáváme zaměstnancům nebo ještě něco jiného?? děkuji je to moje první kontrola tak mám docela obavy abych měla vše