Pracovní úraz, změna diagnózy

• (neregistrovaný)

29. 7. 2010 7:35

Prosím o radu. Zaměstnanec je v PN s pracovním úrazem. Včera mi telefonicky oznámil, že mu lékař ukončil léčení s pracovním úrazem a pokračuje s jinou diagnózou. Ale žádnou novou neschopenku nevystavil. Tak jsem volala lékaři, který mi sdělil, že novou neschopenku vystavovat nebude, že změnil diagnózu a toto oznámil na sociálku. Ale my, jako zaměstnavatel, o tom písemně nemáme nic. Je to běžný postup? Mně se to moc nezdá. Díky za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 7. 2010 8:31

M.P. (neregistrovaný)

Re: Pracovní úraz, změna diagnózy
      myslím, že to možné je, jenom potom musíte dávat pozor při vyčíslení ušlé mzdy na Kooperativu, počítat jenom za dny neschopnosti spojené s úrazem. Kooperativa stejně chce pro likvidaci události od lékaře potvrzení, že celá neschopnost je v souvislosti s úrazem. Teď jsem řešila prac.úraz, zaměstnanec byl nemocný víc jak půl roku, musel donést od lékaře potvrzení, že celá doba neschopnosti byla v souvislosti s úrazem. Takže jedině potom si to pohlídat

• 29. 7. 2010 8:46

D. (neregistrovaný)

Také jsem měla stejný případ, dozvěděla jsem se to až z potvrzení od lékaře, kde bylo od kdy do kdy byl léčen pro pracovní úraz (zaměstnanec se ani neobtěžoval mi to říct).

• 29. 7. 2010 9:14

katkaj (neregistrovaný)

Děkuji za odpovědi. Hlídat si, že úraz je do 28.7., samozřejmě nebude problém. Mě jen zarazilo to, že to nemám nějak doloženo písemně. Že se mám držet toho, co mi řekne zaměstnanec. A zaměstnanci kolikrát napovídají kde co....

• 29. 7. 2010 9:14

alicce (neregistrovaný)

Jo, také jsem to tu řešila, dozvěděla jsem se to až z vyplněného dokladu o bolestném a na sociálce musela řešit paní s lékařem aby jim alespoň oznámil změnu diagnozy, protože ani s tím se lékař neobtěžoval. Všechny náhrady pak musíte vyplnit jen k tomu datu ukončení léčby PÚ.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).