Návrat po masteřské-spěchá pomoc

• (neregistrovaný)

29. 7. 2010 10:55

Dobrý den, prosím moc o pomoc, v pracovní smlouvě je:
    místo výkonu práce je česká republika.
    Maminka po 3 letech po mateřské, by chtěla nastoupit, odstěhovala se však do jiného města, a firma neumožňuje pracovat přes internet.
    Nevadí, že místo výkonu práce je určeno Česká republika? nemá maminka nárok na to, aby ji firma zaměstnala? když nemá přesně určeno, kde je pracoviště??
    Moc prosím
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 7. 2010 14:04

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Návrat po masteřské-spěchá pomoc
      Má nárok na to nastoupit nejpozději první den po dovršení 3 let věku dítěte.Do této doby je firma povinna ji zaměstnat( návrat po rodičovské - nikoli po mateřské dovolené).Pokud tento termín nenastoupí, mohou ji zrušit pracovní poměr nebo dát výpověď ,takže včas se ozvat, dostavit se a pak nechat na zaměstnavateli, jestli ji bude moci zaměstnávat dál. Pokud nebude moci , sám jí navrhne skončení p.p.dohodou nebo dá výpověď z org.důvodů s odstupným. To, že má v prac.smlouvě místo výkonu ČR hraje v jejíí prospěch.

• 29. 7. 2010 14:09

Blanka1 (neregistrovaný)

Paní Jiřinko, dobrý den, děkuji Vám moc za odpově´D.Nakonec to dopadlo tak, že bude dohoda, nastoupí po rodičovské - jak správně říkáte, zůstane do konce měsíce. Nastoupí 8. srpna, všude ji nahlásím - VZP nástup po mateřské, sociálka,bude zaměstnána do konce srpna. Potom se ukončí pracovní poměr dohodou. Vydám jí zápočťák a potvrzení pro úřad práce.. a zase mi vyvstal problém .. z čeho a jak jí budu počítat průměr potřebný pro pracák.
      Pomůžete mi i v tomto? Myslím, že z programu as inic nevydoluji, že to asi budu muset ručně...
      Ještě jednou Vám moc děkuji
      Blanka

• 29. 7. 2010 14:25

JiřinaH. (neregistrovaný)

Na VZP se jen hlásí ukončení rodič.příspěvku( a pak později samozřejmě výstup). Na sociálku jen výstup.Na potvrzení pro ÚP dáte průměrný výdělek pravděpodobný. To proto, že v předchozím čtvrtletí ( 2.q ) neodpracovala podm. alespoň 21 dnů.
      Zjednodušeně - bude to hrubý výdělek ( bez náhrad) děleno odpr.
      hodinami a dál postup výpočtu do čisté podle ZP.Nezapomeňte ,jestli nemá náhodou zůstatek dovolené.

• 29. 7. 2010 14:35

Blanka1 (neregistrovaný)

Dobrý den, děkuji moc, zůstatek dovolené nemá, vše si vyčerpala po skončení PPM, a doufám že je to tak dobře, že z rodičáku už nevzniká nárok na dovolenou.
      Ve II. čtvrteltí neodpracovala nic,
      Moc Vám děkuji a mohla bych zkusit po výpočtu pravděpodovného výdělku poprosit o kontrolu?
      Ještě jendou moc děkuji,
      Blanka1

• 29. 7. 2010 15:17

Blanka1 (neregistrovaný)

díky mo:))
      no nemyslete.. te´d jsem měla strašný průšvih v práci, neplatili jsme nějakou dobu sociálku na přelomu roku 2009-2010 - přišel výměr, já ho doplatila, a začali jsme normálně platit a vše jsme srovnali, jenže já si nevšimla, že na tom výměru je s.s. a jelikož jsem to nezapasala se správným specifickým symbolem.. udělali nám exekuci na účet, ale přitom to bylo vše uhrazeno:((((((
      Hrozně mě to mrzí, nechápu proč si to sociálka nespojila, když číslo účtu jejich a v.s. byl pořád tentýž, že aspoň nezavolali... ach jo....
      Blanka1

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).