Re: výpověď dohodou
Varianta tříměsíční výpověď a dvouměsíční odstupné skončila v roce 2006.
Kvalitní odpovědi sice ano, ale člověk aby se bál na něco zeptat anebo poskládat větu jinak než je to v ZP. Působí na mě jako moje matikářka na střední, z každýho dělala takovýho debila, že se raději nikdo na nic neptal a půlka třídy jsme měli trojky na vysvědčení, přičemž ze všeho ostatního samý jedničky :-)
Milé dámy, problém je v tom, že už dávno nejste ve škole a to, za co jste placeny, máte umět, ne se učit za pochodu. Myslím tím ovšem tyto ZÁKLADNÍ věci, aby bylo jasno. Ovšem pokud to vašemu zaměstnavateli nevadí, že vás platí za znalosti typu "výpověď dohodou", tak je to opravdu jeho problém. Líto je mi jen těch zaměstnanců, kterých se tyto základní neznalosti týkají.
all má naprosdto pravdu, u zaměstnanců, kteří se ptají,jak se bránit zaměstnavateli, když s nimi chce vydupat, pochopitelně nutno tolerovat jejich nepřesné vyjadřování. Pokud se ptá ale pracovník, který zpracovává personalistiku,nebo se o to alespoň pokouší a předvádí své ne-znalosti ZP a dalších předpisů, tak je to na pováženou a jestli místo toho,abyste uznala, že jste se svým i znalostmi někde mimo, nebo spíše hodně pozadu, se chcete do někoho, kdo pomáhá druhým, navážet, tak to o něčem svědčí.
Ovšem vy zase ukazujete, že některé vtipy směřované k ženským mozkům jsou víc než pravdivé. Výmluvy typu - dělám to chvíli, mám široký záběr prací apod. jsou v tomto případě "výpověď dohodou" úplně mimo mísu. Stačí trocha logického uvažování nebo selského rozumu , aby člověk uznal, že pokud někomu něco "vypovím", tak on s tím nemusí souhlasit, naproti tomu , když uzavřu "dohodu", tak jsme se dohodli. Takže termín "výpověď dohodou" nikdo, kdo má trochu funkční mozek, nemůže používat.
Takže to vůbec není o znalostech, vědomostech, ale schopnosti používat selský rozum a mozek, pokud ovšem onen neabsentuje.
Ne, to tak nebylo namířeno, ale můžete si všimnout, že takto se ozývají opravdu pouze dámy, zde v diskuzi. Čtu to pravidelně, takže vím, kdo se do "all" za tohle neustále naváží. Nikdy to nebyl muž. A i zde je to odpověď konkrétní dámě. A to, že je to v novinách, není omluva, když někdo skáče z okna, taky to neděláte po něm. Ten rozum má snad každý z nás. Takže buďto férově přiznat - zkonil/a jsem to, ale ne výmluvy, třeba jak byly uvedeny výše, nebo vámi obohacené o to, co píšou v novinách, nebo je v televizi.
A zajímavé je, že vy pokud odpovídáte, tak odpovídáte správně a nechcete mi snad tvrdit, že zrovna tenhle problém, je problém znalostí a zkušeností nikoli absence rozumového uvažování. ?!
Ovšem, že se snažím odpvídat správně, ale to neznamená, že jsem se nikdy nesekla nebo nepoužila špatnou formulaci. Mnohdy se sama před sebou červenám, když si přečtu, co ze mne vypadlo. Nedělala bych z toho problém. Každému se někdy stane, že píše rychleji než myslí, ne? Slovo je jako střela, když ho vypustíte, nelze vzít zpátky.
Ano, to máte pravdu, ale když někdo přímo provokuje jako např. brmbm
"jé to bude zase céres za výpověď dohodou až přijde all z oběda :-)"
tak to vám snad přijde normální ? A když "all" něco odpoví, tak potom ji setře ? To mi přijde docela nefér. Myslím, že na tu výzvu "all" ani jinak odpovědět nemohla. A výpověď dohodou není špatná formulace, ale opravdu absence zdravého rozumu, což u vás, naštěstí, opravdu nehrozí. Hezký večer
A můžete mi napsat jeden jediný důvod, proč si lidé mají zvykat na něco, co je evidentně špatně a ne naopak??
Pak to dopadá tak, že si zvyknem, že někteří spoluobčané vykopnou dveře u prázdného bytu, protože nemají kde bydlet. To je taky u toto etnika už normální , takže se nad tím ani nebudeme pozastavovat, viďte ??
all, klídek, vidíte, že zde opakovaně, pokud jeden zkusí opravit a vytknout nesprávné formulace užité odborným pracovníkem nějaké firmy, dochází k tomu, že se uráží, oponuje zvyklostmi, zažitými blbostmi, televizí a já nevím, čím ještě.
Odpovídající by si měl vždy uvědomovast, že tazatel čeká přesnou a správnou odpověď, podle které se případně bude chovat nebo konat, a když mu pak někdo něco nablábolí a on to použije, bude to jeho problém,že? Odpovídající se tiše stáhne a nebude už reagovat.
Je to někdy až úsměvné, ale nejde o život"přijďte, poradíme, posloužíme".
Je možné ukončit dohodou z důvodu nadbytečnosti § 52 c), ale s 3měsíčním odstupným § 67. Druhá možnost je napsat dohodu podle § 49, kde se žádný důvod neuvede, a dostane odměnu. Z té se ovšem odvede ZP a SP, jak sama píšete. Nechte zaměstnavatele, ať to znovu uváží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
29. 7. 2010 11:43
zaměstnanec se domluvil se zaměstnavatelem na výpovědi dohodou k 31.7.2010 s 2 měsíčným odstupným, to dát přeci nemůžeme. Odstupné je 2 platy + 3 měsíce výpověď . 2 platy můžeme dát jen formou prémií, ale platí se z toho odvody.
Poraďte jak na to nejlépe pro obě sträny.