Re: podpora v nezam
Protože tak to je v zákoně o nezaměstnanosti. Nebyl v posledních 3 letech alespoň 12 kal.měsíců odvod SP.
Re: podpora v nezam
Ano, protože ta náhradní doba bylo vaše poslední zaměstnání.
§ 51
(1) Podpora v nezaměstnanosti se uchazeči stanoví za první 2 měsíce ve výši 0,15násobku, další 2 měsíce ve výši 0,12násobku a po zbývající podpůrčí dobu 0,11násobku průměrné mzdy v národním hospodářství za 1. až 3. čtvrtletí kalendářního roku předcházejícího kalendářnímu roku, ve kterém byla podána žádost o tuto podporu, jestliže
a) splnil podmínku doby předchozího zaměstnání [§ 39 odst. 1 písm. a)] započtením náhradní doby a tato doba se posuzuje jako poslední zaměstnání,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 7. 2010 12:06
po RD jsem byla 2 měsíce na ÚP, potom jsem si sama našla práci, pokud bych dala výpověď a zaměstnání by tedy celkem trvalo 9 měsíců a nepovedlo by se mi sehnat práci a opět bych se zaevidovala na ÚP, měla bych nárok opět jen na minimální podporu dle prům. platu v NH nebo už z posledního zam. i když nebylo dobou pojištění v délce 12 měsíců