Odhlášení s ČSSZ a zdravotní pojišťovny

• (neregistrovaný)

29. 7. 2010 13:13

Dobrý den, prosím co dělat? Zjistila jsem, ale opravdu náhodou, šla jsem se informovat na jiné věci v pojišťovně, že mého přítele nynější zaměstnavatel odhlásil u jeho zdravotní poj. a ČSSZ ke dni 31.5.2010. Přítel tam pracuje na HPP na dobu neurčitou. Vůbec nic nepodepisoval na základě čeho by s ním byl rozvázán prac.poměr. Stále tam dělá a vůbec neví, že je takto odhlášen. Bohužel víme, že to bylo nejspíš úmyslně, tudíž nějaká výpověď na základě které přítele odhlásil musela být sfalšována. Takže logicky není ani na PÚ zkrátka nikde, jelikož o tom nevěděl. Na zaměstnavatele jsem já uhodila. On tvrdí, že o tom vůbec neví a jede za účetní. Prosím jak máme postupovat a co dělat, či kam se obrátit. Moc děkuji za rady Tereza Kozlová

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 7. 2010 13:23

Renáta (neregistrovaný)

Re: Odhlášení s ČSSZ a zdravotní pojišťo
      No, jestli tam i nadále pracuje, tak určitě za měsíc červen dostal výplatnici, kde má strženo jak SP, tak i ZP - takže jedině tak doložit na své zdrav. pojišťovně a ČSSZ, že je stále zaměstnán a že mu zam-tel povinné pojištění strhnul...

• 29. 7. 2010 13:26

Helča (neregistrovaný)

Jestli to opravdu bylo úmyslně, obrátila bych se na inspektorát práce. pokud má Váš přítel každý měsíc výplatní pásku, snadno dokáže, že je stále zaměstnán. Výpověď se při podání odhlášek na ZP a OSSZ nedokládá, takže ji nikdo falšovat nemusel.
      Pokud tato situace vznikla omylem, účetní to může lehce napravit a Vašemu příteli tím nevznikne žádná komplikace.

• 29. 7. 2010 21:35

beta (neregistrovaný)

Já bych to tak drasticky také neviděla, vždyť mohlo dojít k omylu, věřte, že se to i skvělé účetní může stát a pokud pojištění bylo odváděno správně, ZP by na to měla přijít sama - nesouhlasil by jim počet z-ců, otázkou je, zda má váš přítel skutečně pracovní poměr na dobu neurčitou, který zakládá účast na pojištění. Mohlo jít např. i o dohodu o činnosti, která v určitých případech účast nezaloží, i když, tam se odhlašuje jen ze ZP. No, myslím, že více k tomu řekne pí účetní. Ale věřte, že i chybička se může vloudit a pokud pojištění odváděno bylo, lze to velmi jednoduše napravit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).