Re: Zveřejnění účetní záverky v OR
Prosím a co dělat v případě, že mi to vedení společnosti zakázalo, do roku 2009 jsem tuto povinnost plnila za cenu vytýkání, letos si to již nedovolím, to bude peněz do rozpočtu, až to začnou postihovat, to stejné platí pro statistiku, nesmíme nic posílat.
Za plnění těchto povinností odpovídá stat.orgán firmy, když zakázal,tak zakázal,ať si pak pokutu zaplatí ze svého. Nelamte si s tím hlavu.Pro vlastní klid byste měla mít alespoň poznamenáno, kdy Vám ta zakázal, případně kdo byl u toho, aby pak nehonil Vás, že jste to zavinila Vy.(nebo pís.zákaz, ale to Vám dá asi těžko).
>>>>>Povinnost zveřejňovat (zasílat) účetní závěrku na
>>>>>soud
>>>>>mají všechny firmy zapsané v OR? Trochu jsem z toho
>>>>>zmatená, protože když koukám na OR, tak to dost firem
>>>>>nemá. Děkuji
>>>>obch.zákoník to ukládá všem, ale bohužel, jak je v
>>>>českém absurdistánu zvykem, ne všichni tuto povinnost
>>>>plní. Sám jsem zvědav, kdy obchodní soudy začnou
>>>>plnit
>>>>státní kasu ukládáním pokut za neplnění této a
>>>>dalších
>>>>souvisejících povinností.
.
>>Za plnění těchto povinností odpovídá stat.orgán
>>firmy,
>>když zakázal,tak zakázal,ať si pak pokutu zaplatí ze
>>svého. Nelamte si s tím hlavu.Pro vlastní klid byste
>>měla mít alespoň poznamenáno, kdy Vám ta zakázal,
>>případně kdo byl u toho, aby pak nehonil Vás, že jste
>>to
>>zavinila Vy.(nebo pís.zákaz, ale to Vám dá asi
>>těžko).
>Přímo statutár mi ho nedal, ale jeho zástupce a
>dokonce písemně, na tom jsem trvala, já to platit nebudu.
Na nejmenovaném finančním úřadě mě právník (v rámci jiného
jednání a neformálně) upozornil, že finanční úřady to začnou kontrolovat s odvolávkou na ZÚ a není vyloučeno, že z toho vyvodí příslušné postihy :-(.
--------
(1) Z účetních jednotek podle § 1 odst. 2 jsou povinny účetní závěrku i výroční zprávu, vyžaduje-li její vyhotovení tento zákon nebo zvláštní právní předpis, zveřejnit ty, které se zapisují do obchodního rejstříku, nebo ty, kterým tuto povinnost stanoví zvláštní právní předpis. 14) Účetní jednotky zveřejňují účetní závěrku v rozsahu, v jakém jimi byla sestavena (§ 18 odst. 3). Povinnosti účetních jednotek ke zveřejnění či uveřejnění jiných informací stanovené ve zvláštních právních předpisech 15) nejsou dotčeny. Ustanovení o účetních záznamech podle tohoto zákona se mohou použít obdobně i v uvedených případech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 7. 2010 10:15
Povinnost zveřejňovat (zasílat) účetní závěrku na soud mají všechny firmy zapsané v OR? Trochu jsem z toho zmatená, protože když koukám na OR, tak to dost firem nemá. Děkuji