Návrat z rodičovské dovolené

• (neregistrovaný)

30. 7. 2010 21:52

Dobrý večer, prosím o radu v této věci:
    K 1.9. bych se měla vrátit z RD (ve 3 letech věku dítěte). Zaměstnavatel má sídlo v Praze, já jsem ze sev.Moravy a zde jsem také měla své pracovní místo, které mám také uvedeno v pracovní smlouvě. Během mé RD zaměstnavatel ukončil činnost na sev. Moravě, tím pádem mé prac.místo již neexistuje, a nabídl mi jinou práci v Praze, což nemohu přijmout.
    Zaměstnavatel tedy splnil svou povinnost a nabídl mi jinou práci, kterou jsem však nepřijala. Co to pro mne dále znamená?
    Může mi zaměstnavatel nabídnout práci na jiném prac. místě (mimo sev.Moravu)? Zaměstnavatel se mnou rozváže PP? Mám nárok na odstupné, když bylo mé místo zrušeno?
    Předem moc děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 7. 2010 22:46

katkaj (neregistrovaný)

Re: Návrat z rodičovské dovolené
      Nejdůležitější je, co máte v pracovní smlouvě jako místo výkonu práce. Pokud je to na sev. Moravě - také to píšete - nemusíte souhlasit s výkonem práce v Praze a zaměstnavatel by Vám měl dát výpověď, §52 (a)?), nebo můžete uzavřit dohodu o ukončení PP, ale pozor aby tam bylo uvedeno, že je to z důvodu uvedených v §52. Takto Vám v obou případech náleží odstupné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).