Výživné a daň. zvýhodnění

• (neregistrovaný)

2. 8. 2010 9:46

Dobrý den. Mám zam-ce, který uplatňuje daň.zvýh.na své dítě. Od družky mám potvrzení z února, že mají společnou domácnost. Teď v červenci donesl od soudu dotazník, na vyplnění výše mzdy pro určení výživného. Měl by asi zrušit daň. zvýhodnění zápisem do prohlášení,když bude platit výživné, že? Na moji otázku, zda ještě mají společnou domácnost mi řekl, že ještě hradí spolu náklady na domácnost. Jak na něj, abych zpětně nemusela opravovat daň. Mám si znovu od družky vyžádat potvrzení? Nebo po něm chtít vyjádření od soudu o výživném? Díky za všechny odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 8. 2010 10:44

Dáša (neregistrovaný)

Re: Výživné a daň. zvýhodnění
      Zpětně nebudete muset opravovat nic, protože pravděpodobně ještě není rozsudek komu bylo dítě svěřeno do výchovy- mám pocit, že to se řeší jedním rozhodnutím soudu - komu se svěřuje a kolik je ten druhý povinen platit. Nebo je možné určit výživné, aniž by bylo dítě svěřeno jednomu z rodičů do péče ? Jak to ale v budoucnu vyřešíte, když on nepožádá o ukončení poskytování DZ, to nevím, protože takovou situaci zákon o dani z příjmu neřeší. a on může mít skutečně s dítětem společnou domácnost, přestože bude určeno výživné, dneska spolu žijou lidi opravdu různě

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).