Re: Danové zvýhodnění
na mateřské dovolené nemůžete být do r. 2011, neboť ta Vám skončila v březnu nebo v dubnu 2010 (nepíšete přesný datum nástupu na MD) a pak jste si u svého zam-tele mohla zvolit délku čerpání rodič. dovolené (pravděp. jste zvolila délku do 2 let dítěte - neplést s rodič. přísp., protože, pokud jste tuto délku čerp. RD nenahlásila zam-teli, tak Vás dříve než 1. PD po 3. nar. dítěte nemusí zaměstnat)
za r. 2010 budete mít pravděp. jen zdanitelný příjem za čerpanou dovolenou (pokud jste o ni zam-tele požádala) a pokud jeho výše nebude alespoň 48000Kč (v hrubém), pak nemáte nárok na daň. zvýhodnění, resp. bonus
pokud Váš manžel doloží u svého zam-tele RL dítěte, kde je zapsán jako otec dítěte a předloží potvrz. od Vašeho zam-tele, že Vy daň. zvýhodnění neuplatňujete, může manžel uplatňovat daň. zvýhodnění měsíčně
zákon měsíční daň. zvýhodnění umožňuje, takže je lepší toho využít než žádat v RZD (daň.př.)
někdy se může stát (např. při dlouhodobé nemoci, ztrátě zaměstnání apod.), že se pak v RZD (daň.př.) nemůže daň. zvýhodnění (daň.bonus) uplatnit
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 8. 2010 10:02
Dobry den. V zari 2009 se mi narodila dcera. Za rok 2009 jsem na ni uplatnovala danove zvyhodneni (rocni vyuctovani). Jsem na materske do roku 2011. Manzelovi v praci radi, aby uplatnoval zvyhodneni mesicne on. Pri jeho prijmu (45tis.hr.) se mu to pry vyplati. Musim zamestnavateli nahlasit, ze nebudu uplatnovat za rok 2010 danove zvyhodneni, nebo je to jedno, kdyz jsem stejne na materske a zadny prijem krom rodinneho prispevku nepobiram? Dostane manzel ulevu zpetne? Diky