Re: okamžité zrušení pra.poměru zaměstna
můžete okamžitě zrušit PP dle § 56 b) Zákoníku práce, takže žádná výpověď, ale jejím předáním (kopii si nechte potvrdit) končí PP
máte nárok na vyplacení odstupného (nejméně 3nás. průměr. výdělku)
při skonč. PP byste měl obdržet potvrz. o zaměstnání a následující den (nejlépe - nejdéle do 3 dnů po skonč. PP) se můžete zaregistrovat na ÚP
také se podívejte na www.justice.cz do Insolvenčního rejstříku, zda je na firmu podán konkurz
pokud ano, potom můžete nevyplacené mzdy (vč. odstupného) požadovat na úřadu práce (částka je omezena zákonem), bližší informace byste obdržel na přísl. ÚP (můžete kdekoliv v ČR, nejenom v místě bydliště nebo sídla firmy)
pokud není vyhlášen konkurz nebo je vyplacena přes ÚP jen část dlužných mezd, můžete se domáhat další výplaty soudně (je otázkou, zda něco dostanete, pokud není ve firmě žádný majetek)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
3. 8. 2010 11:49
Dobrý den mám problém. květnovou výplatu jsem dostal akorát 4.000 zálohu s tím že zbytek bude později, doteď není. červnovou výplatu nemám vůbec... na internetu jsem našel, že můžu dát výpověď - okamžité zrušení pr. poměru zaměstnancem a mám dokonce nárok na 3měsíční odstupné. chtěl jsem se zeptat kdy se mám zaregistrovat na pracov.úřad a odkdy mi bude vyplácet podporu... a ještě jeden dotaz jak mám z firmy dostat odstupné a zbytek výplat když nemá peníze na koho se mám obrátit. velice děkuji za odpovědi