Okamžité zrušení pra.poměru zaměstnancem

• (neregistrovaný)

3. 8. 2010 11:49

Dobrý den mám problém. květnovou výplatu jsem dostal akorát 4.000 zálohu s tím že zbytek bude později, doteď není. červnovou výplatu nemám vůbec... na internetu jsem našel, že můžu dát výpověď - okamžité zrušení pr. poměru zaměstnancem a mám dokonce nárok na 3měsíční odstupné. chtěl jsem se zeptat kdy se mám zaregistrovat na pracov.úřad a odkdy mi bude vyplácet podporu... a ještě jeden dotaz jak mám z firmy dostat odstupné a zbytek výplat když nemá peníze na koho se mám obrátit. velice děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 8. 2010 12:52

xy5

Re: okamžité zrušení pra.poměru zaměstna
      můžete okamžitě zrušit PP dle § 56 b) Zákoníku práce, takže žádná výpověď, ale jejím předáním (kopii si nechte potvrdit) končí PP
      máte nárok na vyplacení odstupného (nejméně 3nás. průměr. výdělku)
      při skonč. PP byste měl obdržet potvrz. o zaměstnání a následující den (nejlépe - nejdéle do 3 dnů po skonč. PP) se můžete zaregistrovat na ÚP
      také se podívejte na www.justice.cz do Insolvenčního rejstříku, zda je na firmu podán konkurz
      pokud ano, potom můžete nevyplacené mzdy (vč. odstupného) požadovat na úřadu práce (částka je omezena zákonem), bližší informace byste obdržel na přísl. ÚP (můžete kdekoliv v ČR, nejenom v místě bydliště nebo sídla firmy)
      pokud není vyhlášen konkurz nebo je vyplacena přes ÚP jen část dlužných mezd, můžete se domáhat další výplaty soudně (je otázkou, zda něco dostanete, pokud není ve firmě žádný majetek)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).