a ještě dotaz
Takže na konci roku v průběhu mateřské můžu dostat odměnu, a pak už mi mateřskou nepřepočítají? (ale zase od ledna může nová vláda změnit podmínky, že?) Ale zase by to mohlo ovlivnit případnou další navazující mateřskou. :-(
Re: Odměna v době nemoci
Jak píše vv, Eva H. si ty vyloučené doby určitě popletla s evidenčákem. Pokud je odměna zúčtovaná v měsíci, ve kterém jste byla po celý měsíc nemocná, nejsou ty dny měsíce ve vyloučených dobách. Ale pro výpočet nemocenských dávek nebo mateřských dávek se postupuje jinak. Např. na mateřskou nastoupíte v září 2010 a v srpnu 2010 Vám byla zúčtovaná odměna (mimochodem -musí být nazvaná jako odměna za práci v období, kdy jste ještě nebyla nemocná). Pro výpočet mateřských dávek budou sečteny peníze za srpen 2010 až září 2009. A ve vyloučených dnech budou všechny dny nemocí atd. v tomtéž období. Takže odměna zúčtovaná do měsíce nebo do měsíců, které předcházejí měsíci, ve kterém nastoupíte na mateřskou, Vám příznivě ovlivní výši mateřských dávek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 8. 2010 13:17
Dobrý den,
jsem ode dneška na neschopence a v září nastupuju na mateřskou. Ta se mi bude vypočítávat ze druhého čtvrtletí bez ohledu na to, že jsem pracovala část dalšího čtvrtletí?
Zaměstnavatel chce, abych v době vycházek občas chodila do práce a kompenzovat to chtějí odměnami. Takže bych měla plný počet dní vyloučených dob, ale zároveň určitý vyměřovací základ. Může to výši mateřské ovlivnit? Protože to určitě nebude tolik peněz jako za klasickou odpracovanou dobu.
Děkuju za komentáře.