Zdravotní pojištění a zaručená mzda

• (neregistrovaný)

3. 8. 2010 13:30

Firma, která se zabývá hostinskou činností musela z důvodu malých tržeb snižit některým zaměstnancům délku pracovní doby. Udělala to dohodou o změně pracovní smlouvy. Zaměstnanci jsou odměňováni hodinovou mzdou - práce ve 3 skupině, 58, 60 Kč za hod. Pracovní doba je nyní pro některé 30 hod. týdně nerovnoměrně rozvržená a poskytují se příplatky pokud na ně vznikne nárok.
    Tzn. pokud zaměsnanec odpracuje měsíčně 120 hod. a nemá žádné příplatky, dostane na mzdu 7032,- Kč hrubého. Jde mi nyní o výpočet zdravotního pojištění. Normálně bych ho odvedla z 8000,- Kč.
    Daňový poradce mi řekl, že to nemám dobře, že pokud mají zaměstnanci zaručenou mzdu a skupinu praci 3 je pro ně minimální vyměřovací základ 9800,- Kč. Tak řeknu vám, že jsem z toho jelen, protože jsem nikde nenašla předpis, který by to určoval. Prosím o pomoc zkušené mzdovky, nerada bych dostala penále od VZP. Předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 8. 2010 13:38

Mj (neregistrovaný)

Re: Zdravotní pojištění a zaručená mzda
      ZP odvede z 8000 Kč, ZP nemá se zaručenou mzdou nic společného. A ještě - vyměňte daňového poradce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).