Re: odstupné v Pohodě - prosííím
pravda, odstupne je prvni sveho druhu, ale pohoda obycejne miva takove zakladni veci automaticke, tak jsem prekvapena... No - napsala jsem na hotlinu, tak uvidim a kdyztak to zadam rucne.
kazdopadne diky
V Pohodě účtuji, odstupné pokud máte zadané ve mzdě před zdaněním se musí objevit v hrubé mzdě na sestavě Přehled mezd a zaúčtuje se v interních dokladech jako hrubá mzda, proč odlišovat zaúčtování normálních mezd a odstupného, nevím kolik děláte mezd, ale když si je na tom přehledu přesčítate, tak tam odstupné je započteno, jen se liší základy pro SZ a ZP a základ pro zdanění.
Tak to není pravda, protože pokud dáte mzdy zaúčtovat, tak se Vám objeví hlášení -
U některých mezd byly vyplněny hodnoty v polích
Nezdanitelné náhrady, Zdanitelné náhrady nebo Odstupné
ve formuláři Čistá mzda. Tyto částky nevstupují do hrubých
mezd a POHODA o nich neúčtuje.
Proveďte jejich zaúčtování ručně.
Odstupné - pokud ho máte v kolonce odstupné - musíte tedy do interního dokladu s hrubou mzdou doplnit jako další řádek ručně - my máme na odstupné i analytiku účtu 521xxx - tak tam doplníme i příslušnou předkontaci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 8. 2010 15:45
moc prosíím
zadala jsem odstupné v Pohjodě, ale po zaúčtování mezd se částka odstupného neobjevila v účetním deníku.
nevíte neěkdo zkušený v čem je chyba? Mělo by se to přece zaúčtovat na 521. Očekávala bych to v Interních dokladech jako všechny ostatní mzdové náklady.
Co jsem nepochopila?
díky moc