Re: Vazba - ukončení PP?
Ano, a budete mu pak krátit dovolenou (ZP 223 ,odst.4)
Obdrželi jste oficiální dokument, že je ve vazbě?
Pokud ne, tak se v tomto případě chovejte jako v případech, kdy pracovník nedochází do zaměstnání. Napište doporučený dopis na jeho poslední nahlášenou adresu, ať se dostaví do zaměstnání, jinak s ním bude ukončen pracovní poměr. Pokud se nedostaví, tak mu napište znovu, že pokud se nedostaví do určitého termínu, že s ním ukončíte pracovní poměr k datu...... Atd..
Vše posílat doporučeně s dodejkou. Pokud dopisy nepřevezme, tak vrácené dopisy založit neotevřené do jeho personální složky.
Mezitím má neomluvenou absenci, kdy musíte za něj platit zdravotní pojištění z minima.
>Obdrželi jste oficiální dokument, že je ve vazbě?
>Pokud ne, tak se v tomto případě chovejte jako v
>případech, kdy pracovník nedochází do zaměstnání. Napište
>doporučený dopis na jeho poslední nahlášenou adresu, ať
>se dostaví do zaměstnání, jinak s ním bude ukončen
>pracovní poměr. Pokud se nedostaví, tak mu napište znovu,
>že pokud se nedostaví do určitého termínu, že s ním
>ukončíte pracovní poměr k datu...... Atd..
>Vše posílat doporučeně s dodejkou. Pokud dopisy
>nepřevezme, tak vrácené dopisy založit neotevřené do jeho
>personální složky.
>Mezitím má neomluvenou absenci, kdy musíte za něj
>platit zdravotní pojištění z minima.
Já bych počkala na písemnou odpověď z kriminálky, případně bych se pokusila urgovat telefonicky. Nějaké výzvy zaměstnanci mi v tomto případě připadají zdlouhavé, zbytečné a náročné na čas i finance.
>
A co po tu dobu, kdy nebudete vědět, co je s ním? Stále mu psát "A" a platit za něj zdravotní pojištění? Když si počkáte na ofic. oznámení o vazbě, tak s pracovníkem tak lehce pracovní poměr neukončíte. Vzetí zaměstnance do vazby není důvodem ani pro výpověď danou zaměstnanci zaměstnavatelem ani důvodem pro okamžité zrušení pracovního poměru.
http://www.epravo.cz/top/clanky/institut-vazby-a-pracovni-pravo-4647.html
http://www.mesec.cz/clanky/zamestnanim-behem-vezeni-nebo-vykonu-trestu/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2010 8:19
Zaměstnanec nepřišel do práce bez jakékoliv omluvy. Z nepřímých zdrojů jsme se dozvěděli, že je ve vazbě. Vznesla jsem písemný dotaz na kriminálku ( odpověď jsem zatím neobdržela ). Mohu s tímto zaměstnancem rozvázat prac.poměr?