Re: Dodání zboží do Rakouska
>Mám dotaz,vím že už se zde na to odpovídalo, ale chci
>mít jistotu... Firma dodá do Rakouska zboží (trička)
>a to osobně na místo. Přepravu neúčtuje. Jak je to s
>fakturou? Předpokládám, že odběratel je plátce DPH
>(ověřím si to). Vystavím tudíž fakturu bez DPH a doplním
>fakturu citací ze zákona o DPH? ANO
Kdyby náhodou byl>neplátce, tak předpokládám,že musím vystavit fakturu s>DPH... Je to tak? ANO
>Jelikož zboží bude převezeno autem, nebudu mít nic z
>celnice..., stačí, že odběratel potvrdí převzetí zboží
>na místě (v Rakousku)?? ANO
>Pak jsem se zde dočetla o Souhrnném hlášení.. To musím
>vyplnit? A kdy? Jsme měsíční plátci DPH... SH se podává stejně s přiznáním k DPH a pouze pomocí dat.schránky/tedy u nás/ možná i jinak elektronicky při zaručeném el.podpisu.
>Děkuji moc za odpovědi!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2010 9:30
Mám dotaz,vím že už se zde na to odpovídalo, ale chci mít jistotu... Firma dodá do Rakouska zboží (trička) a to osobně na místo. Přepravu neúčtuje. Jak je to s fakturou? Předpokládám, že odběratel je plátce DPH (ověřím si to). Vystavím tudíž fakturu bez DPH a doplním fakturu citací ze zákona o DPH? Kdyby náhodou byl neplátce, tak předpokládám,že musím vystavit fakturu s DPH... Je to tak?
Jelikož zboží bude převezeno autem, nebudu mít nic z celnice..., stačí, že odběratel potvrdí převzetí zboží na místě (v Rakousku)??
Pak jsem se zde dočetla o Souhrnném hlášení.. To musím vyplnit? A kdy? Jsme měsíční plátci DPH...
Děkuji moc za odpovědi!!!