Re: nástup na mateřskou z neschopenky
Nevím přesně jestli se nic nezměnilo, ale platilo, že když plynule přechází z neschopenky na mateřskou, nemůže si vybrat 6 - 8 týdnů, ale musí jít 6 týdnů před porodem.
Re: nástup na mateřskou z neschopenky
rodičovský příspěvek.
Rodičovský příspěvek máte možnost čerpat ihned po skončení mateřské dovolené - bez ohledu na to, že budete současně čerpat řádnou dovolenou. Po vyčerpání dovolené nastoupíte na rodičovskou dovolenou. Rodičovský příspěvek a rodičovská dovolená jsou dvě rozdílné věci. Klidně můžete chodit do zaměstnání a současně pobírat rodičovský příspěvek (samozřejmě za splnění dalších podmínek).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2010 9:39
Dobrý den, v současné době jsem na neschopence a zaměstnavatel na mě tlačí, abych okamžitě sdělila, zda na mateřskou nastoupím 6 nebo 8 týdnů před termínem porodu.
Chci se zeptat, co je pro mě výhodnější? Po mateřské budu čerpat dovolenou za tento a příští rok, poté až rodičovský příspěvek.
Laicky si myslím, že je lepší 6 týdnů před. Ale co mi poradíte vy?