Re: Nemocenská a výživné
to srážíte na základě exekuce ? pak je myslím zaměstnavatel povinen sdělit ossz na základě jakých rozhodnutí a co je povinen srážet. Kolik oni srazili Vám snad pak ossz bude schopná doložit. Jestli ale srážíte jen výživné, nikoli dluh na výživném, je jedno kolik oni strhnou, protože Vy stejně strháváte měsíčně stejnou částku. To, co by ossz nestrhla na měsíčním běžném výživné si musí příjemce výživného řešit sám
Re: Nemocenská a výživné
A platí ta povinnost informovat OSSZ? Loni jsem OSSZ "informovala", ale dostalo se mi odpovědi, že exekuční příkaz musí být vystaven přímo na OSSZ, jinak na to nereflektujou. Tak jsem informovala exekutora, že zaměstnanec pobírá nemocenskou, ale jak to pokračovalo dál, už nevím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2010 12:32
Zaměstnanec je dlouhodobě nemocný a tudíž mu nesrážíme výživné na dítě. Mám poslat dopis s žádostí o provádění srážek na ČSSZ ? V případě, že ano jak se pak dozvím kolik mu ČSSZ srazila a odeslala na výživném?