Kam odepsat zál. daň z pohledávek

• (neregistrovaný)

4. 8. 2010 15:45

dobrý den, z r. 2009 mi přešla pohledávka zál.daně za zaměstnance, vyúčtování je už ale uzavřené. nevím na jaké účty odepsat částku, a ten samý případ nastal u pohledávek - transakcí platební kartou, ty také potřebuji odepsat, nejspíš byly zadány pohledávky špatně. Je to vše po bývalé účetní, děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 8. 2010 15:54

v.e.n.d.y.

Re: kam odepsat zál. daň z pohledávek
      No já teda nevím, ale pohledávku za daně zaměstnance bych se sakra snažila dohledat, o co jde...a to samé transakce platební kartou. A myslím,že v žádném přípdaně ani jedno nebude v případě odpisu daňový náklad, jedině nedaňově, tedy ze zisku společnosti.

• 4. 8. 2010 16:14

venča (neregistrovaný)

je to binec po bývalé účetní, tu platbu kartou jsem se snažila dohledat,ale ve výpisu jsem se s tím datumem na nic nenapasovala, bud transakce nebyla odepsána, ale uskutečněna, nebo nám řidič dal špatný doklad a s tou zál. daní, bývalá účetní to měla jak v pohledávkách, tak si to někdy účtovala přes internák, takže je nejspíš navíc, jde o 110 kč a vyúčotvání máme již pořádku - dělala ho danová poradkyně, momentálně je na dovolené a já už se na ty starý věci nemůžu dívat, tak jsem je chtěla zlikvidovat....

• 4. 8. 2010 16:25

v.e.n.d.y.

Tak někam na nedaňový účet, jiná šance není

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).