Re: rodičovská dovolená
O rodičovskou dovolenou požádejte zaměstnavatele. Současně požádejte o čerpání dovolené za rok 2010 (případně i nevybranou z roku 2009) tak, aby vám navazovala na konec MD. Zřejmě od 27.8.
O rodičovský příspěvek požádejte na oddělení dávek státní sociální podpory od téhož dne. Tam dostanete tiskopis, který vám na OSSZ potvrdí. Nevím, jestli něco nepotvrzuje zaměstnavatel.
Re: rodičovská dovolená
Sociálka vám potvrzení sama nepošle. Jak vám napsla paní Líba, na kontaktním místě ÚP si vyzvedněte formulář a zajděte si na OSSZ, aby vám ho potvrdili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2010 23:14
Dobrý den,můžete mi prosím někdo poradit ohledně rodičovské dovolené? od 12.2.2010 pobírám mateřskou, tudíž mi již bude končit. Potřebuji na úřad práce potvrzení o výši a době pobírání mateřské kvůli rodičovskému příspěvku? a kdo mi to potvrzení vydá, ČSSZ? Musím si o potvrzení zažádat, nebo mi potvrzení zašle ČSSZ automaticky? a kdy bych si měla zažádat tedy o rodičovský příspěvěk?Moc děkuji za odpověď.