Rodičovská dovolená

• (neregistrovaný)

4. 8. 2010 23:14

Dobrý den,můžete mi prosím někdo poradit ohledně rodičovské dovolené? od 12.2.2010 pobírám mateřskou, tudíž mi již bude končit. Potřebuji na úřad práce potvrzení o výši a době pobírání mateřské kvůli rodičovskému příspěvku? a kdo mi to potvrzení vydá, ČSSZ? Musím si o potvrzení zažádat, nebo mi potvrzení zašle ČSSZ automaticky? a kdy bych si měla zažádat tedy o rodičovský příspěvěk?Moc děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 8. 2010 8:36

Líba (neregistrovaný)

Re: rodičovská dovolená
      O rodičovskou dovolenou požádejte zaměstnavatele. Současně požádejte o čerpání dovolené za rok 2010 (případně i nevybranou z roku 2009) tak, aby vám navazovala na konec MD. Zřejmě od 27.8.

O rodičovský příspěvek požádejte na oddělení dávek státní sociální podpory od téhož dne. Tam dostanete tiskopis, který vám na OSSZ potvrdí. Nevím, jestli něco nepotvrzuje zaměstnavatel.

• 5. 8. 2010 8:43

asda (neregistrovaný)

Já jsem od 1/2010 nezaměstnaná a od 2/2010 na mateřské.Vím, že o rodičovský příspěvek žádám na ÚP, ale nevím, kdo mi dá potvrzení o pobírání mateřské, zda mi sociálka potvrzení sama pošle nebo si o něj musím žádat.

• 5. 8. 2010 8:56

RenataH (neregistrovaný)

Sociálka vám potvrzení sama nepošle. Jak vám napsla paní Líba, na kontaktním místě ÚP si vyzvedněte formulář a zajděte si na OSSZ, aby vám ho potvrdili.

• 5. 8. 2010 17:06

bbb (neregistrovaný)

Jestliže jste nezaměstnaná, tak žádnou rodičovskou dovolenou mít nebudete, protože to je název volna u zaměstnavatele a nemá nic společného s rodičovským příspěvkem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).