Re: absence
Ty další dny ji vykazujete jako neomluvenou absenci? Pak byste mohla krátit nárok na dovolenou o 1-3 dny dny za každý den absence. Takže by již nárok na D neměla. Za neomluvenou absenci si musí doplatit ZP, takže nevím jak to z ní dostanete. Dlouhodobá neomluvená absence je důvodem k okamžitému zkušení PP. A co srpen.
Já jsem si říkala, že bych ji tu dovolenou, i když si ji vybrala - 3 dny, neproplatila - brala bych to jako zkrácení za neoml.absenci. Takže výdělek za červenec nebude žádný. Chcete říct, že zaměstnavatel musí odvézt z min.mzdy zdravotní pojištění, i když má zaměstnanec absenci?
jo jo , přesně to chceme říct
jako zaměstnavatel jste povinni za zaměstnance odvést zdrvaotní pojištění ve výši min. 1080,- /měsíc (pokud není nemocen, nemá očr...).vymáhat musíte na něm
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 8. 2010 11:54
Zaměstnankyně má výpověď k 31.8.2010. Na začátku července si vybrala 3 poslední dny dovolené a už nenastoupila zpět do zaměstnání, tzn., že jí zaměstnavatel napsal do konce měsíce absenci. Jak mám vypočítat plat za červenec. Mohu to udělat tak, že jí neproplatím ty 3 dny dovolené a celý měsíc jí vykázat absenci?