Zisk společnosti- jeho snížení

• (neregistrovaný)

5. 8. 2010 13:46

Prosím, jakým způsobem lze snížit zisk společnosti, aniž by se musel vyplácet. Do ztráty jít nechci, ale hodilo by se mi to nějak v nákupu nového nářadí do firmy. Mám s.r.o. Jde zisk dostat zpátky do oběhu firmy bez placení daně? Děkuji za každý názor

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 8. 2010 13:52

v.e.n.d.y.

Re: Zisk společnosti- jeho snížení
      Moc Vaší otázce nerozumím. Pokud s.r.o. vykázalo zisk, muselo z něj zaplatit daň z příjmů právnických osob a pak tento čistý zisk zůstává na účtu 428 jako nerozdělen. Ale to je účetní záležitost. Peníze, které jste v s.r.o. vydělali stále kolují na běžných účtech a v pokladně, případně za ně máte nakoupena nějaká aktiva.To, že si zisk jako společník nevyplatíte, je pro s.r.o. dobré, protože je prostě má k dispozici pro nákup třeba toho nářadí. Nerozdělený zisk může v účetnictví být léta, může se jím pokrývat i případná ztráta z podnikání, o všem rozhoduje valná hromada....

• 5. 8. 2010 14:40

Kara (neregistrovaný)

Mám dojem, že vavr řeší letošní rok - asi mu vychází zisk a potřebuje ještě něco dostat do nákladů. Můžete nakoupit všechno, co potřebujete k podnikání.

• 5. 8. 2010 19:11

maaa (neregistrovaný)

danim neutecete :-)

muzete si koupit vybaveni drobneho majetku pro podnikani ktere hned odepisete - naradi, pocitace, software, investovat do reklamy, pokud mate sidlo v bydlisti a je to vas dum/byt muzete pronajimat svemu sro-cku prostor, muzete sebe (prip pribuzne) zamestnat na dohodu, je to lepe danene...vic me ted nenapada

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).