Re: Mohu zůstat na ÚP a mít DoPP?
Dobrý den,
uzavřít DoPP můžete, aby jste nepřišel o podporu v nezamněstnanosti, můžete si přivydělat max. 4 000 Kč - to je snad jediné omezení, pokud je mi známo. Doporučuji se ale ještě informovat na příslušném ÚP (ve vlastním zájmu), aby jste opravdu o podporu nepřišel.
Jinak naše fírma má 2 "zaměstnance" na ÚP, takže snad s tím dostatečné zkušenosti mám :-))
Děkuji moc a jak mám dohodu formulovat, lze napsat např. 5 hodin denně s odměnou 3600,- Kč měsíčně? Nebo jen napsat měsíčně, že se vyplatí částka 3600,- Kč. Jde mi hlavně o to, aby bylo jasné úřadu práce, že denně vyvíjím činnost a neposílali mě zbytečně na bezvýznamné nabídky....
dohodu formulovat, lze napsat
>>např. 5 hodin denně s odměnou 3600,- Kč měsíčně? Nebo
>>jen
>>napsat měsíčně, že se vyplatí částka 3600,- Kč. Jde
>>mi
>>hlavně o to, aby bylo jasné úřadu práce, že denně
>>vyvíjím činnost a neposílali mě zbytečně na
>>bezvýznamné
>>nabídky....
>a) pokud to bude dohoda, jste omezen 150 hodinami na
>ROK a takhle by vám to vystačilo na měsíc
>b) nevím jak aktivní je Váš ÚP, ale mě posílali max 1x
>za 3 týdny a to se snad dá přežít, ne? Samozřejmě
>všechny jejich nabídky byly nesmyslné..
pozor na povinnost poskytovat součinnost ÚP, tzn. reagovat na sebenesmyslnější nabídky, jinak přijdete o podporu, protože přivýdělek při podpoře není obrana proti těm nabídkám,ale možnost pro Vás zlepšit svou fin.situaci.
Přivýdělek není důvodem odmítnou Úřadu práce součinnost při vyhledávání práce. Takže i když budete někde pracovat, tak Vás mohou kdykoliv poslat na nabídku práce. Pokud odmítnete se dostavit, je to pro důvod pro Vaše vyřazení z evidence a pro ukončení podpory v nezaměstnanosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 8. 2010 14:55
Dobrý den, jsem v současné době evidovaný na ÚP a rád bych ještě nějakou chvíli zůstal. Mám možnost uzavřít Dohodu o provedení práce u mojí mamky, která je živnostník.
Chtěl jsem se zeptat, zda je možné zůstat dál evidován a mít DoPP, nebo musím uzavřít minimálně DoPČ?
Děkuji moc
Miloš