Re: Danove poradenstvi
Dobry den, diky ale tohle vse mam prectene, staci mi kdyz mi reknete jak si vypocitat presne tu castku kterou budu nebo FU bude platit me. jakpodnikat web je sice nejjednoduzsi popis ktery sem na netu nasel ale i tak na moje otazky mi nejak neodpovida
S internetovými aukcemi bude mít problém si poradit i zkušená účetní. Podle mě jsou všechny kredity, které Vám lidé zapaltí, Váš příjem a nakoupené ceny do aukce + ostatní náklady spojené s provozováním internetu zase výdaje. FU Vám určitě nebude nic platit, naopak, Vy musíte vést daňovou evidenci a rozdíl příjmů a výdajů řádně zdanit v daňovém přiznání do 31.3.2011. Pokud se stanete plátcem DPH, pak ze všech píjmů musíte odvádět 20% DPH, z výdajů, kde budete mít řádný daňový doklad si zase můžete odpočítávat DPH, snad jedině zde, pokud by byl odpočet větší než odvod, by Vám rozdíl FU vrátil, ale to jste nenapsal, zda jste plátcem DPH.
Platce DPH urcite budu (zatim zivnost nemam) ale zaridim si platcovstvi jelikoz si myslim ze prijmy budou vetsi, nez je zakonny limit a jelikoz do par mesicu spustim i internetovy eshop s oblecenim z dovozu. Cili uz se platcem stat musim (jestli se mylim a platcovstvi by pro me bylo zbytecne vyvratte mi to) Mam v tom zatim trochu bordel, ale potrebuji znat zakladni informace a potom si zaplatim ucetni konzultaci. Kazdopadne na priznani budu platit nejakou ucetni, ovsem taky sem si myslel ze s tim budou problemy. Jake doklady si tedy mam schovavat? Jak mam evidovat kredity pokud budou v danovem priznani hrat roli? Od nich zadne doklady nevystavuji.
Lidé Vám za kredity zaplatí 100 000,-, vy koupíte televizi za 30 000,- + zaplatíte poplatky třeba webhostingu nebo další třeba za 10 000,- a rozdíl, tedy 60 000,- zdaníte 15% + z toho odvedete zdravotní a sociální pojištění....stručně popsáno...ale je to mnohem složitější. Plátcem DPH se ze zákona musíte stát až Váš příjem za posledních 12 měsíců převýší 1 mil. Kč.
Dekuji tohle je pro me cenna informace, jednoducha ale nikdo mi na ni nebyl schopen odpovedet. Co se tyka platce, takze myslite ze pro me bude lepsi nebyt platce a az pote co, ze zakona se to stane moji povinnost (muj prijem prevysi milion) se zaregistrovat jako platce? jeste bych se rad zeptal na jednu trivialni vec, slovem prijem se v podnikani rozumi vse co nakupuji v souvislosti s podnikanim nebo pouze muj obrat? :)) co se tyka zdravotniho a socialniho, vycetl jsem ze zdravotni pojisteni odvadim 6,75% z toho rozdilu (jestli dobre chapu) s tim ze je dane nejake minimum a maximum.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 8. 2010 17:08
Dobry den, zadam Vas nekoho o jednoduche vysvetleni jak mam provozovat svoji zivnost. Jde mi o "krok za krokem" jak se podnika, jsem 18-lety budouci provozovatel internetove aukce a portalu se soutezemi, ovsem netusim dobre co pro me bude znamenat nakup a prodej neceho kdyz budu zivnostnik. Jak vypocitam castku kterou budu doplacet nebo kterou FU doplati me.
Vim ze mi spousta z Vas rekne ze si mam zaridit ucetni a danove poradenstvi, uz to planuji ale zatim potrebuji vedet jen tyhle zakladni informace, urcite me z Vas nekdo do systemu podnikani zasveti;) Mockrat diky. Ocekavam zpetnou vazbu zde nebo na muj email neurropatic@gmail.com