Příspěvek na dovolenou - družka

• (neregistrovaný)

9. 8. 2010 17:09

Prosím o radu - zam-ec chce čerpat příspěvek na rekreaci, ale na faktuře je uveden on, dítě (to je OK) a matka dítěte, která není manželkou. Může jen tak prohlásit, že se jedná o družku a tudíž má nárok na příspěvek, nebo ne? Ve směrnici uvádíme "rodinné příslušníky", ale obecně se samozřejmě řídíme ZDP a vyhláškou o FKSP (aby byl příspěvek pro zam-ce daňově osvobozen), který uvádí "manžel (druh)".
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 8. 2010 22:16

RenataH (neregistrovaný)

Re: příspěvek na dovolenou - družka
      myslím, že záleží na zaměstnavateli, zda poskytne příspěvek na rekreaci i pro družku nebo ne. Pokud obecně tento příspěvek pro družkám poskytujete, nevím, jak byste chtěla jinak dokazovat, zda je nebo není družka.Ovšem v takovém případě by ta družka měla používat i nevýhody - tj. např. placená OČR na 9 dnů, v případě přídavků přiznávat i příjem druha...

• 10. 8. 2010 9:50

k70 (neregistrovaný)

Nechte fakturu opravit a vynechejte na ní jméno družky a částku ponechejte.

• 14. 10. 2010 12:14

abc (neregistrovaný)

Dbrý den všem, obracím se na Vás s prosbou na toto téma po delší době. Na tomto fóru mi bylo tvrzeno, že pokud chci poskytovat příspěvek zam-cům na rekreaci, MUSÍ být faktura na firmu a úhrada převodem. Tz. nemůže fa uhradit v hotovosti zaměstnanec a následně firma mu proplatí? (i když kdo dokáže, kdo fa platil-uhradit za zam-ce může jednatel nebo kdokoli jiný-tak se mi to trošku nezdá ta podmínka platby převodem)Tento benefit také poskytujeme, zatím vše hradíme převodem, ale nyní jeden zam-nec přišel s tím, že příští rok pojede na hory a nechce jet přes CK...zajistí si ubytování sám přímo v Rakousku, s tím, že mu hotel vystaví fa na firmu, kde bude uvedeno jméno zam-ce, který byl ubytován. Fa by byla tedy v Eurech...nevím zda mu to můžeme schválit, popřípadě mu poskytnout firemní kartu, že by uhradil kartou. Přepočet bychom asi provedli dnem platby. Jsem v koncích, prosím máte zkušenosti? Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).