Re: Hlášení přiznání důchodu
nepamatuji si paragrafy, ale na OSSZ se to hlásit už nemusí (myslím od loňska), nicméně když tady byly před pár měsíci na kontrole, tak to po mě stejně chtěli - kolik máme pracujícíh důchodců a paní která naší organizace na ossz zpracovává také říkala, že to bude lepší na oznámení psát - takže tu jejich evidenci moc nechápu
Re: Hlášení přiznání důchodu
No o to mi právě šlo. Takže hlásit na OSSZ stále - na přihlášce změnou. Jestli tomu dobře rozumím...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 8. 2010 8:58
Chtěla bych se zeptat, kam se správně hlásí to, že zaměstnanec se stal poživatelem důchodu (starobního, invalidního atd.). Určitě na pojišťovnu písmenem D. Od té doby, co důchodci nemusí odcházet do důchodu a případně pracovat na novou smlouvu na dobu určitou, se mi tu nějak rozmnožili. A jde mi hlavně o to, zda to hlásit i na OSSZ - jako změnu - nebo nehlásit nic, protože oni to přece vyřizují, tak by to měli vědět?